Otvorena najveća izložba na Bliskom istoku: Ovo su fantastični prizori, učestvuje više od 270 umetnika iz celog sveta (FOTO)

Dubai godišnje poseti do 15 miliona turista, ima relativno bogatu kulturnu scenu s operom, koncertima, izložbama i godišnjim filmskim festivalom

  • 0

Više od 270 umetnika iz 70 zemalja učestvuje na Art-Dubaiju, najvećoj izložbi na Bliskom istoku i severnom delu Afrike, koja je danas otvorena u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

PRINC DUBAIJA NAPRAVIO SPEKTAKULARAN SNIMAK SA VRHA NEBODERA: "Ispod leži svet prilika" (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Među učesnicima 11. izdanja Art-Dubaija nalazi se irački umetnik Sadik Kvajš Afradži, koji se bavi umetničkom stvaralaštvu u egzilu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ajman Josri Dajdban, palestinski umetnik koji živi u Saudijskoj Arabiji izlaže jedno od svojih dela - mozaik saudijskog grada Džede.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dubai koji ima više od 2,5 miliona stanovnika, pretežno stranaca, uložio je ogromna sredstava da postane kulturno značajan u regonu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Grad-država, koji godišnje poseti do 15 miliona turista, ima relativno bogatu kulturnu scenu sa jednom operom, redovnim koncertima arapske i zapadne muzike, kao i godišnji filmski festival.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA