≫ 

Zajednički kratki film Salvadora Dalija i Volta Diznija: Završen je posle 57 godina, morate pogledati ovo remek-delo (VIDEO)

Roj Dizni, nećak Volta Diznija, 1999. godine dobio je inspiraciju da završi kratki film, što je i uradio 2003. godine, pa je posle 57 godina, čedo Salvadora Dalija i Voltera Diznija, napokon rođeno

  • 3

Odmah posle Drugog svetskog rata, 1946. godine dva velika umetnika započela su saradnju na kratkom animiranom filmu "Destino". Više od pola veka kasnije, zajedničko delo Salvadora Dalija i Volta Diznija je završeno zahvaljujući Diznijevom rođaku.

DIZNI JE TAJNU KRIO DECENIJAMA: Kako ovo nismo ranije primetili?! (VIDEO)

RUBENS - CELULIT, VAN AJK - PUTIN: Evo kako da znate ko je nacrtao koje UMETNIČKO DELO! (FOTO)

Priča je o Kronosu, koji personifikuje vreme i zaljubljuje se u običnu, smrtnu devojku. Radnja je inspirisana meksičkom narodnom pesmom, istog naziva "Destino". Dizni je zamislio da pesma bude potka za muzički kratki film. Dalija je privukao naslov projekta i koncept sudbine koja spaja dvoje ljubavnika.

Osam meseci je Salvador Dali bio na platnom spisku Volta Diznija. Dolazio je svako jutro u 8.30 časova, odlazio u 17. A onda je 1947. godine, Dizni "zavrnuo" slavinu.

Razlog je bila ekonomska situacija posle Drugpog svetskog rata, kao i drugi projekti. Roj Dizni, nećak Volta Diznija, 1999. godine dobio je inspiraciju da završi kratki film. Posle 57 godina, čedo Salvadora Dalija i Voltera Diznija je napokon rođeno. To je bilo 2003. godine.

"Destino" je prema kuratoru Gala-Salvador Dali fondacije, savršena kombinacija Dalija i Diznija.

Pogledajte ovo remek-delo:

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Izvor: nameless.tv)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA