Razmišljala da li da plati taksisti 600 dinara ili da ga ubije: Olivera je prva žena u Srbiji osuđena na 40 godina!

Sud je utvrdio da ubistvo taksiste Šišića nije bilo iz koristoljublja

  • 43

Olivera Krsmanić (32), prva žena u Srbiji koja je bila osuđena na 40 godina zatvora zbog ubistva taksiste Nezira Šišića (46), predala je molbu za uslovni otpust iz zatvora jer je odslužila dve trećine kazne.

 

Nijedna žena ubica u Srbiji ne leži maksimalnu zatvorsku kaznu. Evo i zašto!

 

Preokret u njenoj naizgled zapečaćenoj sudbini dogodio se kad joj je "zamena" za smrtnu kaznu ukinuta i na ponovljenom suđenju izrečeno 15 godina na svirepo ubistvo taksiste, dok je za iznude, drogu i ubistvo radnika na benzinskoj pumpi oslobođena.

 

Advokat Miroslav Todorović Šera kaže da je Olivera još pre dve godine stekla pravo na uslovni otpust, ali mu je tada zabranila da odmah piše molbu, tvrdeći da nije okajala grehe do kraja.

 

Konačnu odluku treba da donese Viši sud u Beogradu, koji će odlučiti da li Olivera posle 13 godina robije može da izađe na slobodu.

 

- Hoće da izađe čista i potpuno se preobratila. Svesna je da je uništila nečiji život i misli da je posle 13 godina otplatila greh. Kada se suočila sa sobom, izgledalo je kao da je izašla iz pakla i konačno kročila na zemlju. Planira da ide kod majke u Nemačku i tamo počne iznova. Viši sud u Beogradu čeka stručno mišljenje iz zatvora o njenom ponašanju, posle čega će doneti konačnu odluku - kaže Miroslav Todorović Šera i dodaje:

 

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

 

- Cela porodica je zbog nje bila žigosana. Brat i snajka nisu mogli da se zaposle, dok majka radi kao čistačica. Nedavno je na poslu pala sa merdevina i polomila obe noge i vilicu.

 

Prema rečima advokata, Olivera je bila lepotica iz provincije koja je došla u Beograd i pala u ralje droge.

 

- Nju je zapazio jedan žandarm i uzeo pod svoje kao robinju! Za seksualno iživljavanje, podvođenje, prodaju droge. Kada je posumnjao da je imala seksualne odnose sa njegovim poznanikom, olovkom joj je po licu ispisao "drolja" i "kurva" i terao je da skoči sa prozora sa na 14. spratu. Prvom presudom bila je osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina, dok je zbir pojedinačnih kazni bio čak 54 godine - kaže branilac i dodaje:

 

- Sud je zapazio da postoji podstrekač i tražio je da protiv policajca koji je zapečatio njenu crnu sudbinu bude pokrenut proces, ali tužilac nije reagovao jer je i otac tog čoveka bio policajac na visokoj funkciji.

 

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

 

Sud je utvrdio da ubistvo taksiste Šišića nije bilo iz koristoljublja.

 

Kada ju je taksista odvezao do prilaza toplani na Ceraku, Olivera je, prema presudi, tražila da zaustavi vozilo, a onda je izvadila pištolj i pucala mu u potiljak.

 

Pred policijom je ispričala da je taksimetar pokazivao 597 dinara i da je razmišljala da li da plati vožnju ili da ubije taksistu.

 

Izvadila je pištolj i pucala mu u potiljak sa zadnjeg sedišta, ali mu nije uzela novčanik.

 

Tokom suđenja je svu krivicu prebacila na suspendovanog policajca sa kojim je bila u vezi.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada

    4. april 2017 | 10:15

    Ona ne treba da izađe na slobodu.Nikada.

  • STEVA

    4. april 2017 | 11:03

    Nije zaslužila da živi na slobodi kao sav normalan svet,jer prvo i prvo ni ona nije sasvim normalna kada je mogla iz cistog mira da puca coveku u potiljak zbog pišljivih 600 dinars,i nerazumem zbog cega se ne objavi ime i prezime žandara da se zna ko je taj,jak razlog zbog toga što mu je otac visoki funkcioner,pa šta onda ako je funkcioner kada mu je sin kriminalac i ubica.Zato se to sve i dešava kod nas što su to sve tatini i mamini sinovi.BRUKA I SRAMOTA SRBIJO

  • OOUR

    4. april 2017 | 10:59

    Ovoj (i ovakvima) bi' zavario vrata od celije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA