≫ 

VEOMA UZNEMIRUJUĆI SNIMCI: Napad toksičnim gasom na sirijski grad, prizori dece koja umiru u najstrašnijim mukama (FOTO) (VIDEO)

Na snimcima iz Kan Šeikuna vide se deca i odrasli sa teškoćama u disanju, a kod nekih je pena izlazila na usta

  • 11
Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug

Najmanje 58 civila, među kojima 11 dece, poginulo je danas u napadu "toksičnim gasom" na severozapadu Sirije, novi je bilans koji je saopštila Opservatorija za ljudska prava. Nedugo potom, bolnicu u sirijskoj provinciji Idlib, u koju su smeštene žrtve napada hemijskom oružjem, pogodila je raketa i uništila deo zgrade.

Dirljiva priča iza najpotresnije fotografije: Čovek sa lulom sluša gramofon u srušenoj sobi, oko njega beznađe (FOTO) (VIDEO)

Projektil je pogodio bolnicu u Kan Šeikhounu, a kako javlja reporter AFP-a, delovi zgrade su pali na medicinsko osoblje koje pokušava da pomogne žrtvama napada.

Sirijska opozicija apelovala je danas na Savet bezbednosti UN da otvori hitnu istragu o napadu toksičnim gasom za koji je, kako navode, odgovoran "kriminalni režim" predsednika Bašara al Asada.

- Žrtve su podlegle povredama pošto su primljene u bolnicu - rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

Civili su umrli od gušenja i posledica trovanja u Kan Šeikunu, gradu u severozapadnoj provinciji Idleb koji je pod kontrolom pobunjenika. Opozicija je optužila snage režima da su izvele napad "hemijskim gasom".

Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug

Na snimcima iz Kan Šeikuna vide se deca i odrasli sa teškoćama u disanju, a kod nekih je pena izlazila na usta.

Sprovođenje sporazuma o evakuaciji četiri sirijska grada koja su pod opsadom odložena je u poslednjem trenutku, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava. Prema sporazumu postignutom krajem marta, više od 300.00 stanovnika četiri grada, trebalo je danas da budu evakuisani.

Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug

U pitanju su Zabadanija i Madaje, gradovi u blizini prestonice Damaska, koje pod opsadom drže pripadnici vladinih snaga i Fue i Kafraje, dva pretežno šiitska grada na severozapadu zemlje, koje pod opsadom drže pobunjeničke snage, preneo je AFP.

Predsednici Turske i Rusije Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin razgovarali su o navodnom napadu hemijskim oružjem u Idlibu koji je pod kontrolom sirijskih pobunjenika, saopštili su danas izvori bliski turskom predsedniku.

Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug

- Erdogan se osvrnuo na upotrebu hemijskog oružja prema civilima u Idlibu. On je rekao da su takvi nehumani napadi neprihvatljivi - kažu ovi izvori.

Takođe se dodaje da su Putin i Erdogan istakli značaj održanja primirja u Siriji.

Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug

Turski ministar spoljnih Mevlut Čavušoglu osudio je napad u sirijskoj provinciji Idlib, za koji se sumnja da je izvršen hemijskim oružjem, i ocenio da je to "zločin protiv humanosti".

Prema njegovim rečima, takav napad bi mogao da nanese štetu mirovnom pregovaračkom procesu, koji se održava u Astani.

Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ak47

    4. april 2017 | 20:57

    Ljudi su najvece zlo na celim svetu Boze kazni onog ko jw ovo uradio sta rade u Siriji ovo je tuga i bolest strasno

  • .S. S.

    4. april 2017 | 20:17

    U šta se pretvorila naša planeta da plačeš i samo da moliš BOGA da se ovakvo zlo zaustavi što pre

  • Cika Velja

    4. april 2017 | 15:49

    Strahota nad strahotama...ali posle svega prezivljenog u nasem ratu,posle svih suludih stvari u ratovima oko nas,ostajem nepoprevljiv skeptik koga je tesko ubediti u bilo sta!!! Zao mi je,ali mislim da nisam ja kriv,kao ni oni koji dele moje misljenje i osecaje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA