Oprez! Uz pomoć ovog trika, lopovi ZA MINUT ukradu sav novac sa kartice! Najnoviju krađu na bankomatima niko ne može da spreči!

Savršeno isprogramiran mehanizam skida PIN kod sa kartica

  • 12

U Srbiju su ponovo stigle "libanske klopke", mehanizmi pomoću kojih lopovi za samo minut mogu da vam skinu novac sa kartice i dobiju vaš PIN kod.

 

Carinik je pitao vozača da li ima nešto da prijavi. Iako je odgovor bio odričan, smesta je uhapšen, jer je "reno" krio libansku klopku! (FOTO)

 

LIBANSKA KLOPKA PRONAĐENA NA GRANICI SRBIJE: Efikasna akcija policije

 

Lopovi obično tokom noći postave klopku u bankomat, i ona čim neko ubaci karticu, bukvalno kopira sve podatke. Nakon toga lopovi naprave karticu identičnu vašoj i koriste vaša novčana sredstva kako god žele.

 

Ne postoji način da mi primetimo da je na bankomatu postavljena klopka, jer je ona postavljena unutra i sasvim je neprimatna golom oku.

 

Stručnjaci smatraju da se ovaj metod krađe pojavio ponovo jer kroz Srbiju prolazi dosta migranata, pa oni imaju određene svote novca na svojim karticama, što lopovi vide kao sjajan način zarade.

 

Kako tvrdi Informerov izvor u policiji, ovakvu prevaru mahom izvode Bugari.

 

- "Libanska klopka" se sastoji iz delova plastičnih kućišta, takozvanih skrimera, u koja se stavljaju kartice za bankomat i specijalno prerađene fleš memorije čija je funkcija da čuva podatke o karticama.

 

Zbog svega ovoga, novac je najsigurnije podizati na samom šalteru banke, ili da se prilikom korišćenja bankomata rukom pokrije tastatura kako kamera ne bi mogla da snimi PIN kod prilikom ukucavanja.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mb

    24. april 2017 | 09:10

    Kad odem na bankomat, podignem sve što ima. Džabe da se muči i kopira moj pin.

  • nemanja

    24. april 2017 | 08:55

    Pa cak i ako dodje do toga, to je odgovornost banke a ne mene kao klijenta. Neka banke smisle nacin kako da zastite svoje klijente. Za svaki dinar koji ne stane sa racuna banka mora da vrati!!!

  • Andjelija

    24. april 2017 | 09:08

    Nema para

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA