Novi šok u prodavnicama pred Prvi maj: Meso poskupelo za 100 dinara!

Kilogram buta košta od 500 do 540 dinara, vrata bez kostiju oko 699 dinara, a mleveno meso od 450

  • 14

Uoči prvomajskih praznika i predstojećeg Đurđevdana u prodavnicama su podignute cene svežeg svinjskog mesa za oko 100 dinara, pišu Novosti.

 

NOVA PREVARA, U MESARI U NIŠU: Dao je 200 dinara, a izašao sa nekoliko hiljada u mesu! Prevaru radi s kesama (FOTO) (VIDEO)

 

Nestašica prasića pred Uskrs: Za samo dva dana svinjetina poskupela za 15 dinara!

 

Tako, kilogram buta košta od 500 do 540 dinara, vrata bez kostiju oko 699 dinara, a mleveno meso od 450.

 

I dok jedni tvrde da je cena namerno podignuta zbog predstojećih praznika, s druge strane, postoje teorije, da je ponuda tovljenika u Srbiji izuzetno loša, pa je kilogram žive vage dostigao u pojedinim delovima naše zemlje i 200 dinara.

 

Kako kažu u Ministarstvu trgovine, cena svežeg svinjskog mesa jeste poslednjih dana povišena, u proseku za 60 do 70 dinara, u zavisnosti od kategorije.

 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

- Pre nekoliko nedelja razlog je bio Vaskrs, a sada Prvi maj i Đurđevdan - objašnjavaju u resornom ministarstvu.

 

- Povećana je tražnja, a povećana je i cena tovljenika. Već polovinom maja dođe do stabilizacije cena, jer su sada porasle cene samo svežeg mesa, dok su prerađevine ostale iste. Nema neke nestašice mesa, samo je povećana tražna.

 

Cena jagnjetine je, na primer, ostala ista, i to je posebno zanimljivo.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majkan

    25. april 2017 | 09:53

    Ja sam drzao svinje , ali za cenu od 120 dinara da smrdim 5-6 meseci svaki dan i radim ko konj, i posle kad preracunam ni dinara nisam zaradio jedino lud moze toviti.Ovako prodam kukuruz i soju i isto para dobijem i ne smrdim pola godine i ne radim za dzabe.Slicnog su razmisljanja i ostali poljoprivrednici. Nama se plati 120 din a u prodavnici meso ide po 3x vecoj ceni.Drzava dozvolila velikim mesarama da rade sta hoce. Najgore od svega je sto se nase meso izvozi a uvoze splacine koje niko nece budzasta i prodaju svom narodu.

  • Eho

    25. april 2017 | 09:41

    Bravo za državu Srbiju. Tako treba, udri po narodu.

  • Nikolas

    25. april 2017 | 09:18

    ZAKON PONUDE I POTRAZNJE!!! A JOS KAD KRENE NA VELIKO DA SE MESO IZVOZI ONDA CE MESO BITI MNOGO SKUPLJE !!!! TREBA DRASTICNO POVECATI PROIZVODNJU ALI ZA TO JE POTREBNO VREME POSTO SMO SVE UNISTILI -STOCNI FOND!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA