≫ 

Sve o Dušku Roganoviću, ubici vođe Delija, čiji je automobil dignut u vazduh u Herceg Novom! (FOTO)

Roganović je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu u Meljinama

  • 16

Duško Roganović iz Herceg Novog teško je povređen kada je nešto pre 15 časova eksplodirao automobil koji je vozio u Herceg Novom. Eksplozija se dogodila u momentu kad je prolazio magistralom blizu autobuske stanice u tom gradu.

 

Eksplozija u Herceg Novom: Bomba bila podmetnuta ispod automobila u pokretu, ima povređenih!

 

On je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu u Meljinama, javljaju crnogorski mediji. Osim Roganovića povrede su zadobile još najmanje dve osobe.

 

Podsetimo, Duško N. Roganović iz Herceg Novog, prvostepenom presudom osuđen je na 12 godina zatvora za ubistvo vođe navijača "Delija" Marka P. Vesnića iz Beograda i ranjavanja Ivana Markovića u Igalu, a odlukom Apelacionog suda smanjena mu je zatvorska kazna na osam godina.

 

Foto: cdm.me

Foto: cdm.me

 

Uvažene su i žalbe branilaca optuženih u pogledu odluke o krivičnoj sankciju, i u tom delu preinačena provostepena presuda na način što je optuženi Roganović Duško, zbog krivičnog dela teško ubistvo, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam godina, dok je optuženom Vlaoviću, zbog krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela izrečena uslovna osuda, kojom mu se uzima kao utvrđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i istovremeno određuje da se kazna neće izvršiti ukoliko optuženi za vreme od tri godine dana ne učini neko novo krivično delo - navodi se u saopštenju koji potpisuje Milena Đaletić, samostalni savetnik za odnose sa javnošću Apelacionog suda, a prenele su podgoričke "Vijesti".

 

Prema optužnici, Roganovići i Čađenović su 24. jula 2009. godine ubili Vesnića i ranili Markovića u blizini Omladinskog parka u IgaluDok je Vesnić sedeo na klupi, Vladimir Roganović i Čađenović su ga uhvatili za ruke, pri čemu je Vesniću jedan od njih zadao više udaraca nožem u levu podlakticu i natkolenicu, dok ga je Duško Roganović iz pištolja pogodio sa dva hica.

 

Foto: Hons084 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Foto: Hons084 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

 

Prvostepenu presudu Višeg suda izreklo je krivično veće sudije Ratka Ćupića, koji je između ostalog kazao u obrazloženju presude da je dokazano da je Duško Roganović naoružan pištoljem, ispalio više hitaca prema Vesniću, koji su ga promašili, a kada mu je prišao dok je sedio na klupi, ispalio je još dva hica koja su rikošetirala i nanela smrtonosne povrede Vesniću.

 

Pre tri meseca, crnogorski list "Dan" objavio je fotografiju na kojoj je Roganović, navodno, na slavi kod rukovodioca Odseka za javni red i mir Duška Koprivice, pored još nekoliko ljudi iz kriminalnog sveta i saradnika rukovodioca.

 

 

 

Foto: cdm.me

Foto: cdm.me

 

Foto: cdm.me

Foto: cdm.me

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs / Foto: CDM.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko PSG ex JSO

    25. april 2017 | 16:52

    Kriminal u Srbiju su doneli crnogorci i siptari!

  • Maksa

    25. april 2017 | 17:58

    I taj je mnoge u crno zavio...neka crkne.

  • Texasm86

    25. april 2017 | 17:55

    Ubio coveka, drugog tesko ranio, dobio 8 godina.... lik udari murkana dobije godinu fana.... tuga sta se sve sudi srbima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA