≫ 

Carinici koji su pali za 11,5 miliona evra negiraju krivicu, tužilaštvo im odredilo pritvor

Krivično delo nesavestan rad u službi za koje zaprećena kazna do pet godina zatvora

  • 1

Svih 16 carinika, koji su uhapšeni zbog sumnje da su nesavesnim radom oštetili republički budžet za više od 11,5 miliona evra, negirali su danas krivicu na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu.

Velika akcija srpske policije: Palo 16 carinika zbog 11,5 miliona evra!

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo da im se odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo, rekao je danas Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.

Na teret im se, rekao je Marković, stavlja krivično delo nesavestan rad u službi za koje zaprećena kazna do pet godina zatvora.

O pritvoru će odlučiti sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda.

Carinici su uhapšeni zbog sumnje da su skoro godinu dana robu, pre svega cigarete uvezene iz inostranstva, fiktivno razduživali za navodne potrebe raznih ambasada i međunarodnih organizacija u Srbiji.

Na taj način su, kako se sumnja, nesavesnim postupanjem primili u rad nekompletnu, nepravilnu i falsifikovanu dokumentaciju i na taj način omogućili oslobađanje od carine, poreza, akciza i drugih posebnih dažbina.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    26. april 2017 | 03:40

    Pa oslobodice ih i drzava ce im platiti odstetu jer tako je bilo i u NS gde se carinila fantomska firma godinams i umesto u zatvor carinici dobili unaoredenje a imali sve dokaze protiv njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA