Otvoren centar savremene umetnosti u Beogradu: Slavni svetski fotograf se prvi put predstavio u svojoj rodnoj zemlji

Na otvaranju je bila izložba geto fotografa Vladimira Milivojevića Bugija o kojem su sa divljenjem pisali Tajm, Plejboj, Njujork tajms, Roling stoun

  • 1

U Beogradu je tokom vikenda otvorena galerija "Laufer-Eugster Belgrade“ koja će biti centar savremene umetnosti u našoj prestonici.

Muzej grada Beograda dobija zgradu posle 115 godina! Ovo je najverovatnija lokacija spektakularnog zdanja (FOTO)

Na otvaranju je bila izložba geto fotografa Vladimira Milivojevića Bugija (Boogie) kojeg smatraju jednim od najboljih fotografa u svetu.

Inače, za one koji ne znaju, Bugi je prepoznatljiv po beleženju andergraund života. Do sada je objavio sedam monografija, a o njegovom stvaralaštvu su sa divljenjem pisali su magazini: Tajm, Plejboj, Njujork tajms, Roling stoun, i drugi.

Postavka "Demons“ (Demoni) u prostoru "Laufer-Eugster Belgrade“ ujedno je prva samostalna izložba u njegovom rodnom gradu, kao i svetska premijera nove serije fotografija velikih formata.

"Laufer-Eugster Belgrade“ se nalazi na stovarištu u pojasu stare beogradske luke, u Dunavskoj BB, a za ovaj koncept zaslužni su njeni osnivači - Švajcaraci koji žive i rade u Beogradu – pisac i publicista David Laufer i proizvođač umetničkih radova sa bogatim internacionalnim iskustvom, Jan Eugster.

Izložba Bugijevih fotografija moći će da se pogleda 6, 13. i 20. maja od 14 do 18 časova.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    10. maj 2017 | 12:52

    Nekada su se" proizvodjaci umetnoclih radova",prosto zvali - imetnici...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA