Mina je crtež svoje ćerkice pretvorila u ogrlicu, sad to radi i za druge: Ovo je najkreativnija mama na svetu (FOTO)

Svaki dečiji crtež je lep i zanimljiv, ali su obično najdraže one prve dečje čiča Gliše, kada još niko nije siguran da li je na crtežu čuperak ili nos

  • 1

Mina Vesković je od želje da zauvek sačuva prvi crtež svoje kćerke stvorila liniju unikatnog nakita "Žvrlja", namenjenog svima koji žele da umesto u ramu, najlepše uspomene uvek imaju uz sebe.

Maleni Farhad iz Avganistana čini čuda olovkom: Prvo što je nacrtao u Srbiji bio je NOVAK ĐOKOVIĆ (FOTO)

Ova kreativna mama je na najlepši mogući način shvatila lepotu dečje umetnosti, pa je zato je svoje dete pustila da crta, onda na divan način prvi crtež svoje kćerke trajno sačuvala.

I tako je danas ono što je na početku izgledalo kao igra, postalo pravi posao i Žvrlja je proslavila svoj prvi rođendan.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Mina je profesor književnosti i radi u struci, a radionica "Žvrlja" dođe joj više kao hobi, kaže da je neizmerno ispunjava da ljude čini srećnim.

Foto: Printskrin/Youtube Foto: Printskrin/Youtube

- Žvrlja je juče proslavila svoj prvi rođendan, a sve je počelo iz zabave. Htela sam da "uhvatim" trenutak odrastanja svog deteta, pa sam se dosetila da umesto da njen prvi crtež uramim kao sliku, od njega napravim privezak i ogrlicu koju bih stalno imala uz sebe.

- Suprug i prijatelji u tome su mi pomogli, ali su onda tu devojčicu sa kikicama poželele i baka, tetka i drugarica.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Ja sam idejni tvorac. Figure su od srebra, a po želji mogu da budu i od zlata. Cena im je od 4.900 dinara. I što je najvažnije sve je ručni rad.

- Samo ručna izrada obezbeđuje da te ogrlice imaju čar, jer insistiramo na svakoj "nepravilnosti", na svakoj dečjoj tački i tufnici, pa je zato za izradu jedne ogrlice sa priveskom potrebno, u proseku, oko pet sati – otkrila je Mina za Telegraf.rs.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Napominje da je svaki dečji crtež lep i zanimljiv, ali su obično najdraže one prve dečje Čiča Gliše, kada još niko nije siguran da li je na crtežu čuperak ili nos.

- Najveći uspeh je kada mi se jave oduševljene mame, tetke i bake, neizmerno srećne jer smo maštu njihovih malih "žvrlja" pretvorili u najlepšu emotivnu uspomenu - zaključila je Mina.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/j.kulas@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sex

    9. maj 2017 | 11:35

    Sve pohvale...samo, vec su to uradili u australiji, mislim...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA