Ovo je 2. po veličini hram na Balkanu: Odmah iza Hrama Svetog Save, bastion pravoslavlja uzdiže se u Valjevu

Za vreme radova na postavljanju podnog grejanja u hramu Vaskrsenja Gospodnjeg sva bogosluženja se obavljaju u obližnjoj novoizgrađenoj crkvi svetog Nektarija Eginskog

  • 4

Valjevski hram Vaskrsenja Gospodnjeg dobiće podno grejanje, a radovi koštaju 7,4 miliona dinara.

 

Čudo u hramu u Jerusalimu: Vernici fotografisali Hristove otvorene oči na Svetom krstu na Golgoti, strahuju da je to loš znak (FOTO)

 

U prvoj fazi radova, kako objašnjava starešina hrama Dragimir Jovanović, planirano je postavljanje cevi i drugih grejnih elemenata, a zatim izrada ravnajućeg sloja, koji će zaštiti instalacije.

 

- O načinu i izboru grejanja između peleta ili dogrevanja vode iz bušotina oko hrama još uvek se razmišlja, kao i o završnim radovima sa postavljanjem mermernih ploča na oko 1.000 kvadrata poda, za koje tek treba obezbediti novac. Ipak, od iduće zime podno grejanje će raditi – poručuje Jovanović za "Blic".

 

Drugi po veličini hram SPC, posle Hrama Svetog Save u Beogradu, gradi se od 1992. godine, kada je temelje osveštao pokojni patrijarh Pavle. Ove godine, međutim, iz valjevskog budžeta nisu izdvojene pare za nastavak uređenja bogomolje.

 

- Mi smo, ipak, odlčni da uz pomoć sredstava SPC i donatora postavimo mermerni pod i da u oltarskom delu uradimno paraklise vladike Nikolaja i oca Justina - kaže Jovanović.

 

Za vreme radova na postavljanju podnog grejanja u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg sva bogosluženja se obavljaju u obližnjoj novoizgrađenoj Crkvi Svetog Nektarija Eginskog.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatis

    9. maj 2017 | 14:17

    Ne znam druze dal si u pamet kad si napisao da je ovaj hram 2 po velicini na balkanu a sta je sa onim u podgorici u crnoj gori ili si nepismen pa ne vidis dalje od leskovca

  • Apac

    9. maj 2017 | 14:12

    Nemam nista protiv izgradnje hrama samo dali nam je to sad najpotrebnije mislim da ima precih stvari al ajde

  • srki

    9. maj 2017 | 15:01

    A crkva Svetog Marka?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA