Učenje se uvek isplati: Slavica je metlu zamenila dnevnikom

Slavica Jovanović je radila kao higijeničarka, a onda je vanredno došla do diplome šumarskog tehničara. To joj je omogućilo da konkuriše za mesto pomoćnog nastavnika u pripremi praktične nastave

  • 7

Slavica Jovanović je u Šumarskoj školi u Kraljevu radila kao čistačica s diplomom osnovne škole, a onda je vanredno završila srednju školu i dobila diplomu šumarskog tehničara, pišu Večernje novosti.

Kako da postanete mesar i zaradite u Srbiji i do 80.000 dinara mesečno! (FOTO)

Njen trud se isplatio, jer je od početka ove godine počela da radi kao pomoćni nastavnik u pripremi praktične nastave.

Ali malo je onih koji na njen uspeh gledaju sa odobravanjem, njen angažman je izazvao lavinu negativnih komentara, ne samo nastavnika, već i učenika i njihovih roditelja.

Slavica Jovanović je radila kao higijeničarka, a onda je vanredno došla do diplome šumarskog tehničara. To joj je omogućilo da konkuriše za mesto pomoćnog nastavnika u pripremi praktične nastave.

- Po Pravilniku postojalo je mesto za zapošljavanje pomoćnog nastavnika uz uslov da ima završenu srednju šumarsku školu i tu nema ništa sporno.

- Slavica Jovanović je ispunjavala uslove, konkurisala je uz saglasnost Odeljenje Ministarstva prosvete u Kraljevu i primljena pomoćni nastavnik. Ona đacima ne predaju već učestvuje u pripremi praktične nastave i vežbi - objašnjava direktor škole Milan Mirković.

Foto: Profimedia/ Alamy Foto: Profimedia/ Alamy

Direktor je demantovao da pomoćna nastavnica zahteva od učenika da je oslovljavaju sa profesorka Caca i dodao je da svako ima pravo da se školuje i prekvalifikuje kako bi napredovao u poslu i sebi obezbedio bolju egzistenciju.

- Možda je bilo kvalitetnijih i stručnijih kandidata na konkursu. Ono što znam je da nadležni organi Školske uprave proveravaju njenu stručnost, a kakav će biti njihov zaključak ostaje da se vidi - rekao je jedan od profesora koji je želeo da ostane anoniman.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • &

    10. maj 2017 | 14:47

    Treba svakom pruziti sansu, ako je zena zaista odlucila da zavrsi skolu, ko treba i ima pravo da joj sudi.Ne mislim da je srednja skola nesto...ali ne znaci da svi oni koji su zavrsili redovno vise vrede.Zavrsite fakultete naravno drzavne!

  • čarls bronson

    10. maj 2017 | 13:18

    Davno je to bilo, početkom osamdesetih, kod nas se zaposli ženska kao kafe kuvarica u magacinu, a kada su je nakon pripravničkog staža primili za stalno, ona pokaza diplomu Više ekonomske škole, redovno završene . Odmah je dobila mesto u komercijali . Tako je tada bilo, a sada redovni diplomci rade kao čuvari, dok oni sa brzopoteznim masterima caruju i kolo vode. Možda je i to jedan od razloga našeg ekonomskog rejtinga.

  • Јасмина

    10. maj 2017 | 16:15

    "Шумарска техничарка" постаје заменик професора.Баш лепо.А шта је са академцима који узалуд чекају посао или раде шта ухвате!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA