≫ 

Besna sedmakinja u Smederevu brutalno tukla osmakinju: Nabadala je pesnicom u glavu, šutirala, saterala u ćošak (VIDEO)

U smederevskoj policiji potvrđuju da su pokrenuli istragu

  • 40

Na društvenim mrežama se pojavio video-snimak brutalnog vršnjačkog nasilja u osnovnoj školi u Smederevu.

Ogrebano mi je lice, obrazi otečeni od šamaranja. Na vratu imam masnicu: Potresne reči Aleksine mame (FOTO)

Na snimku koji je na Tviter postavila Dragana Janković, majka tragično preminulog dečaka Alekse Jankovića, vidi se kako mlada nasilnica divljački udara vršnjakinju, koja nije mogla ništa drugo da uradi nego da rukama pokrije glavu.

Povodom ove surove tuče, Dragana Janković je na Fejsbuku objavila da je snimak tuče dobila posredstvom dece ali i odgovornih roditelja koji su davno izgubili poverenje u prosvetne institucije.

Ona je navela da se radi o učenicama sedmog razreda, i da se tuča dogodila u ponedeljak, a da je snimak skinut sa Fejsbuk profila nasilnice, pre nego je obrisan. Što je još poraznije, poruka o tome je imala u tom trenutku čak 376 sviđanja.

Devojčica koja bije je sedmi, a druga, koja dobija batine je osmi razred osnovne škole.

- Incident se nije odigrao u OŠ "Sveti Sava", nego u objektu stambene zgrade, koja se nalazi pored OŠ "Dr Jovan Cvijić" u Smederevu - rekao je Veselin Stojković, direktor OŠ „Sveti Sava“ rekao je za Telegraf.rs, čija je učenica devojčica koja zadaje karate udarce i dodaje da je devojčica odmah ispitana, a obaveštena je policija, školska uprava i Ministarstvo prosvete.

Printskrin: Telegraf.rs Printskrin: Telegraf.rs

Devojčica koja je pretučena je iz druge osnovne škole u Smederevu.

- Jeste, dete koje je dobilo batine je iz naše škole, ali to se nije dogodilo u školi, nego kada je krenula kući posle nastave. Ništa nismo znali o tome dok sutradan nije došla njena majka da prijavi. Mi imamo kamere koje sve pokrivaju, a i kada su takve situacije obavezno preventivno reagujemo. Prošle godine su nastavnici pratilj naše đake kada su čuli da je jedna takva tuča bila zakazana - kaže Dragica Golubović, direktorka OŠ "Jovan Cvijić", škole iz koje je devojčica na snimku dobila batine.

U smederevskoj policiji potvrđuju da su pokrenuli istragu, saslušavaju svedoke i, po svemu sudeći, sledi i krivična prijava, ali zbog delikatnosti slučaja, s obzirom da su maloletnice u pitanju, dok se sve ne završi, nisu spremni da daju podatke do kojih su došli.

Printskrin: Telegraf.rs Printskrin: Telegraf.rs

Kako bilo, sada su tek, kada se već dogodilo i, što je izgleda još bitnije, pošto je objavljeno na društvenim mrežama, u sve uključeni pedagozi i psiholozi, zasedaju timovi za vršnjačko nasilje, očekuje se reakcija nadležnih organa.

Portal Telegraf.rs bori se protiv vršnjačkog nasilja, koje je sve veći problem u Srbiji. A za takvo ponašanje ne postoji opravdanje. 

Pogledajte kako devojčica divljački prebija vršnjakinju: 

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dondzo

    11. maj 2017 | 13:38

    Koliko dece pored a niko ne reaguje. Tuzno i sramotno. Kazna roditeljima pa nek se zapitaju sta su vaspitali.

  • misirac

    11. maj 2017 | 15:12

    Otišao bih kod roditelja ove devojčice koja je tukla, da se dogovorimo o adekvatnoj kazni. Pitao bih prvo šta oni predlažu, izneo bi ,takodje, svoje mišljenje o visini kazne. U koliko se slažemo ili nadjemo kompromisno rešenje, u redu. U slučaju da su roditelji indolentni ili bezobrazni, bili bi oni kažnjeni na isti ovakav način sa moje strane. Sačekao bi jedno 7-8 meseci da se smiri situacija, a onda bi jedne noći sačekao njenog oca sa fantomkom i olešio od batina. NAPOMINJEM, ovo bi uradio SAMO u slučaju da su roditelji indolentni i beazobrazni, a takvih ima mnogo! Na žalost, ovo je jedini način na koji bi' uspeo da isteram pravdu. Prijave, sudovi, soc. službe i ostalo u ovom slučaju bi bile samo jedna glupa, frustrirajuća igra bez granica. Devojka je maloletna, tako da ne podleže maltene nikakvim sankcijama. Pogotovu ako joj je ovo prva prijava.

  • Aca

    11. maj 2017 | 14:47

    To je opasna ulicarka odmah je izbaciti iz skole i poslati ili u dom ili na neuropsihijatriju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA