Makron objavio imena više od 400 kandidata za izbore: Polovina novajlije u politici, a polovina žene

- Želimo da stvorimo većinu za promene i osvojimo apsolutnu većinu u parlamentu - izjavio je generalni sekretar stranke Rišar Feran

  • 0

Stranka izabranog predsednika Francuske Emanuela Makrona predstavila je sinoć više od 400 kandidata koji će se kandidovati na parlamentarnim izborima u junu, od kojih su polovina novajlije u politici, a polovina su žene.

Ovakva grdosija se retko viđa: Predsednik Francuske najsigurniji na svetu - njega čuva div od 213 centimetara (FOTO)

- Želimo da stvorimo većinu za promene i osvojimo apsolutnu većinu u parlamentu - izjavio je generalni sekretar stranke Rišar Feran na konferenciji za novinare i dodao da je Makron, predizborno obećanje da će biti novih imena, ispunio, prenosi AFP.

Prema njegovim rečima, prosečna starost kandidata je 46 godina, za razliku od sadašnjeg parlamenta u kome je prosečna starost poslanika 60 godina. Feran je kazao da je svaki kandidat intervjuisan i potvrđeno je da nema krivični dosije ili da je bio smenjen sa bilo koje druge funkcije u prošlosti.

- Naš pokret je učinio sve što je moguće da se osigura da su kandidati izabrali da poštuju naše vrednosti - rekao je Feran.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kako se navodi, među izabranim kandidatima je i žena pilot borbenog aviona, koja će se kandidovati u istočnoj Francuskoj i muškarac iz Ruande koji je usvojen u Francuskoj kada je imao četiri godine.

Proevropski nastrojen centrista Makron (39) izabran je u nedelju u drugom krugu predsedničkih izbora, nakon što je obećao "revoluciju" koja će doneti sveža lica na francusku ustajalu političku scenu.

On je preimenovao svoj pokret, osnovan pre 13 meseci u "Republika ide napred" i objavio imena 428 od 577 kandidata za parlamentarne izbore.

Makron je obećao da će polovina kandidata biti nova imena u politici, ljudi iz poslovnog sveta, javnog servisa, aktivisti grupa i akademski građani.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA