Kondoliza Rajs nova direktorka FBI? Tramp bi voleo da baš ona bude šef američke agencije

U opširnom intervjuu za "Politikov" podkast "Global Politiko" ona je govorila o novom američkom predsedniku Donaldu Trampu, pri čemu autorka intervjua primećuje da se Rajsova uzdržava od kritika na račun novog šefa Bele kuće

  • 2

Bivša državna sekretarka SAD Kondoliza Rajs je, prema informacijama američkih medija, moguća kandidatkinja za novu direktorku FBI, a ona u intervjuu za "Politiko" to negira tako što tvrdi da može da obavlja samo posao zbog kojeg ne bi napuštala Kaliforniju, u kojoj predaje na uglednom Univerzitetu Stenford.

Sve kontroverze o bivšem direktoru FBI: Zbog ovih 10 skandala mu je Tramp dao otkaz! (FOTO) (VIDEO)

"Politiko" navodi da je konservativni kolumnista Čarls Krauthamer na "Foks njuzu" promovisao Rajsovu kao kandidatkinju za novog šefa FBI, nedelju dana nakon što je Tramp prošle nedelje otpustio direktora Džejmsa Komija.

- Sve što mogu da radim iz Kalifornije, spremna sam da radim. Veoma sam srećna kao profesor - navela je glavna savetnica za spoljnu politiku nekadašnjeg republikanskog predsednika Džordža Buša Mlađeg koja je karijeru u Vašingtonu započela kao stručnjak za Sovjetski savez u administraciji njegovog oca.

U opširnom intervjuu za "Politikov" podkast "Global Politiko" ona je govorila o novom američkom predsedniku Donaldu Trampu, pri čemu autorka intervjua primećuje da se Rajsova uzdržava od kritika na račun novog šefa Bele kuće iako je prošle jeseni zahtevala da Tramp napusti predizbornu kampanju nakon što je u javnost procureo snimak u kojem on najprostijim izrazima govori o ženama.

Foto: Nacionalni arhiv SAD Foto: Nacionalni arhiv SAD

Navodi se da je Tramp nedavno primio Rajsovu u Ovalnom kabinetu kako bi razgovarali o politici prema Kini i da je ona lično preporučila Reksa Tilersona, njenog prijatelja sa golf terena i bivšeg klijenta, za preuzimanje funkcije američkog državnog sekretara na kojoj je ona nekada bila.

- Mislim da, na primer, nema ništa loše u poruci Kinezima ''Ukoliko se ne pozabavite Severnom Korejom, mi ćemo''. Mislim da nema ništa loše u poruci Sirijcima ''Nećemo da dopustimo da (hemijskim) gasom napadate sirijske bebe''. Mislim da nema ništa loše u poruci (predsedniku Rusije) Vladimiru Putinu ''Da, želim da se sastanemo, ali u odgovarajuće vreme'' - rekla je Rajsova komentarišući prve spoljnopolitičke poteze Trampa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Plavi

    15. maj 2017 | 16:24

    Odlicno ,jos i naseg prijatelja Klintona da zaposli i da zavrse zapoceto sa Kosovom.Opet ce oni nas ... nazalost...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA