≫ 

HOROR: Kad bi pakle cigareta u Srbiji izgledale kao u Hrvatskoj, batalili biste pušenje MOMENTALNO (FOTO)

Na kutijama cigareta U Hrvatskoj nalaze se veoma uznemirujuće slike na kojima su, na primer, umirući ili pacijenti u teškom stanju, ima i fotografija na kojima se vidi iskašljavanje krvi, obolelih pluća od kancera....

  • 49
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

U borbi protiv duvanskog dima, Hrvatska je otišla korak dalje u odnosu na Srbiju! Cigarete na hrvatskom tržištu već se prodaju u paklicama čiji dezen nije nimalo prijatan za oko a koji maltene svakog pušača može da natera da se zapita da li mu ovaj porok uopšte treba.

 

ODZVONILO PUŠAČIMA: Gotov Nacrt koji uvodi totalnu zabranu pušenja!

 

Traži se muškarac od 50 godina, da je pušač i da ima posao: Ovakvog lika ćete teško naći u Srbiji!

 

Na kutijama cigareta kod komšija nalaze se veoma uznemirujuće slike na kojima su, na primer, umirući ili pacijenti u teškom stanju, ima i fotografija na kojima se vidi iskašljavanje krvi, obolelih pluća od kancera....

 

Na njima su i direktna upozorenja od kojih bolesti mogu da obole uživaoci duvanskog dima. Pored kancera, pušači se upozoravaju na moždani udar, srčana oboljenja...

 

Printskrin: RTL

Printskrin: RTL

 

Ovakve paklice uskoro bi trebalo da se uvedu i u Srbiji. Najpre bi trebalo da se usvoji odvano završen nacrt Zakona o izmeni i dopuni zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu koji predviđa da se pušenje u potpunosti zabrani u ugostiteljskim objektima i svakom zatvorenom radnom i javnom prostoru.

 

Printskrin: RTL

Printskrin: RTL

 

Pored toga, u skorijoj budućnosti, kako najavljuju borci protiv duvanskog dima u Srbiji, trebalo bi da uvedemo i slikovna upozorenja na paklicama cigareta, ali i da povećamo cene duvanskih proizvoda.

 

 

Inače, osim uznemirujućih fotografija, Hrvatska koja je u samom evropskom vrhu po broju pušača, pušenje pokušava da smanji i cenom cigareta, koje su od početka 2017. godine poskupele za još jednu kunu. Najjeftinije sada koštaju 21 kunu u Hrvatskoj.

 

Foto: Profimedia, BSIP

Foto: Profimedia, BSIP

 

Najskuplje cigarete na svetu trenutno su na Novom Zelandu, gde kutija košta čak 90 kuna. Unutar Europske unije, cigarete su najskuplje u Švedskoj gde su 48 kuna. Najjeftinije su u Srbiji i BiH.

 

Foto - Ilustracija: Telegraf

Foto - Ilustracija: Telegraf

 

Duvanski dim sadrži više od 7.000 hemijskih materija, od čega su preko 70 kancerogene.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Smeska

    16. maj 2017 | 22:17

    Samo se pitam zasto onda ne stave na alkohol slike ( jetre, udesa..) i tako ostalo,nego samo na cigare...

  • Ej

    16. maj 2017 | 22:10

    Otkako sam pročitao u novinama da se od cigareta umire prestao sam čitati novine

  • ZAKI

    16. maj 2017 | 20:13

    Neka zatvore fabrike pace mi bataliti pusenje a ne stetno po zdravlje a proizvodi se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA