≫ 

Čudo kod Apatina: Avion se srušio, obrnuo naglavačke, pilot prošao bez povreda!

Brzina kojom je padao bila oko 100 kilometara na sat

  • 3

Poljoprivedni avion kojim je upravljao pilot Radovan Šegrt (65) iz Novog Sada srušio se juče oko 13 sati u Apatinu kod Ribareva tokom prskanja pšenice. Pilot na sreću nije povređen, a uzrok pada aviona tipa Dromader vlasništvo Avio kluba iz Zrenjanina je kvar na motoru.

Eksplozija kao u filmovima: Verovali ili ne, piloti su preživeli ovo rušenje aviona! (FOTO) (VIDEO)

Prema rečima pilota Radovana Šegrta, nesreća se dogodila pred sam kraj avio-tretmana koji je obavljan uz Lovačku šumu kod Ribareva, prenosi Alo.rs.

Iako okrenut naglavačke, uz lakše povrede ruke i vrata, Šegrt je uspeo da napusti letelicu kako bi dočekao dolazak pomoći.

Pilot kaže da je tokom svoje dugogodišnje karijere imao nekoliko manjih incidenata, te da je veoma srećan što je u ovoj nezgodi uspeo da izbegne uletanje u šumu za koju veruje da sigurno ne bi preživeo.

- Na samoj parceli koju smo tretirali nalazi se i komad šume koji je neophodno nadletati kako bi se obavilo prskanje. U poslednjem naletu, kada sam krenuo podizati letelicu, došlo je do gašenja motora. Umesto uletanja u krošnje uspeo sam avion usmeriti na susednu oranicu, ali nakon izbegavanja stabala i kanala jedan od točkova je uleteo u mekano tlo što je izazvalo prevrtanje - kaže Šegrt i dodaje da je brzina kojom je padao bila oko 100 kilometara na sat.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Alo! / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zane

    20. maj 2017 | 06:37

    Radovane Šegrte svaka ti čast i od sada si Radovan Majstor. Živ bio i leteo joś dosta godina.

  • Luna

    20. maj 2017 | 09:54

    Sta se bre ovo desava sa avionima, samo padaju. Boze sacuvaj!

  • rajko

    20. maj 2017 | 07:40

    Vozio tu staru olupinu preko osamdeset na cas po lokalu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA