Mračne tajne iza ubistva malog Denisa (3) iz Pule: Policija otkrila povezanost sa maloletničkom prostitucijom dece iz domova

I dok se u slučaju smrti malog Denisa loptica krivice konstantno prebacuje sa institucije na instituciju, aktivistkinja Galo smatra da je velike propuste napravila i policija koja je, kako tvrdi, na vreme bila obaveštena o svemu

  • 3

Region i dalje potresa priča o ubistvu malo Denisa (3) iz Pule, koga su 23. maja u večernjim satima ubile majka Kjara Ronjić (32) i njena maloletna prijateljica (14). Obe su potom telo mrtvog deteta stavile u kolica kako bi ga prenele kroz grad i bacile u more. Stalno se otkrivaju novi detalji o ovom stravičnom zločinu, a u poslednje vreme centar priče je postala maloletna saučesnica za koju se saznalo da je bila štićenica Doma za brigu o deci i mladima u Puli i za koju se sumnja da je samo jedna od brojnih maloletnica iz tog doma koje su upletene u prostituciju.

 

Jecaji na sahrani malog Denisa (3): MAJKA SOTONA više puta pokušala da ga ubije, otac slomljen, komšije ćutale o zlostavljanju dečaka (VIDEO)

 

Baka ubijenog mališana (3) o ćerki monstrumu iz Pule: Nemam hrabrosti da je pogledam. Svi su znali da je bolesna i niko nije reagovao (FOTO)

 

Ona je policiji prijavila i seksualno zlostavljanje u domu, na nagovor jedne sugrađanke kojoj se obratila za pomoć. Nakon ispitivanja vraćena je u dom, gde je potom sve porekla. Maloletnica je pobegla iz doma 16. maja. Komšije su rekle da je Kjara često dolazila u stan u društvu nepoznate maloletnice. Tvrdila je da joj devojčica pomaže oko čuvanja deteta, prenosi 100posto.hr.

 

- Kada je maloletnica, koja je uz Kjaru Rojnić osumnjičena za ubistvo njenog trogodišnjeg sina Denisa, nedavno pobegla iz Doma za brigu o deci i mladima u Puli, policija je bila obaveštena o tome. Takođe, su bili upozoreni na niz problema, pa i taj da su neke devojčice, štićenice tog doma, možda uvučene u pakao prostitucije. Dva ili tri dana pre tragedije u kojoj je ubijeno dete, policajci su napravili raciju u jednom pulskom kafiću, nedaleko od Kjarinog stana, u kome se okupljaju maloletnice, ali i elitna klijentela, među kojima su navodno i neki političari. Tokom racije nisu našli maloletnicu odbeglu iz doma i nikoga nisu priveli pa sve upućuje na to da su, svojim postupanjem, samo upozorili aktere upletene u ovu mračnu pulsku priču - upozorava Mirjana Galo, odbornica Županijske skupštine Istarske županije i predsednica Udruženja za zaštitu ljudskih prava i građanskih sloboda - HOMO Pula.

 

Foto: Facebook/Chiara Rojnic

Foto: Facebook/Chiara Rojnic

 

Devojčice su aktivne na Fejsbuku po grupama gde muškarci traže mlade devojke

 

- Iako konkretnih dokaza za sada nema, u Puli ja javna tajna da postoji mreža prostitucije u koju su uvučene i maloletnice. Policija je upozorena i na to da su devojčice iz doma aktivne na Fejsbuku, po raznim grupama u kojima muškarci traže mlade devojke, no niko ništa ne preduzima kako bi se to zamršeno klupko rasplelo. Smatram, stoga, da je i nakon nedavnog tragičnog događaja, koji je potresao region, Dom za brigu o deci i mladima u Puli i dalje tempirana bomba koja u svakom trenutku može da eksplodira i da odnese nove žrtve - kaže Mirjana Galo.

 

Prema nekim tvrdnjama, Kjara Rojnić je, upravo kako bi prikrila prostituciju i izmislila priču da joj je 14-godišnjakinja iz pulskog doma polusestra koja će čuvati malog Denisa. Osim kafića, u kojem je nedavno sprovedena racija, navodi se još jedna potencijalno sumnjiva lokacija. Naime, prema tvrdnjama jedne sugrađanke, klijenti maloletnice "kupe" i kod bele ograde kod doma, prenosi 100posto.hr.

 

Printskrin: HRT

Printskrin: HRT

 

"Iz doma vape da im se pomogne, Centar za socijalnli rad godinama radi aljkavo, a policija se izvlači"

 

I dok se u slučaju smrti malog Denisa loptica krivice konstantno prebacuje sa institucije na instituciju, aktivistkinja Galo smatra da je velike propuste napravila i policija koja je, kako tvrdi, na vreme bila obaveštena i o odbegloj maloletnici, koja je kasnije osumnjičena za ubistvo, ali i upozorena na čitav niz drugih problema u pulskom "Sivom domu".

 

- Policija je sve znala, obavestili su ih radnici doma, da su na vreme izvukli odbeglu maloletnicu u koja je pobegla iz doma i premestili je, ili da su bar pratili njeno kretanje, možda bi nesrećno trogodišnje dete danas bilo živo. Užasno me ljuti to što se u ovoj tragičnoj priči nigde ne spominje krivica policije pa ću, kao odbornica u Županiji, tražiti da se ispita i njihova odgovornost, a potegnuću ponovo i pitanje rada Centra za socijalni rad koji već dugi niz godina radi vrlo aljkavo. Treba napraviti čistku u Centru, ali i stisnuti policiju koja nije odradila svoj posao. Radnici doma u Puli mogli su da urade više, no njihova je krivica u ovom slučaju minimalna jer su odradili sve što su po zakonu trebali – obavestili su Centar za socijalni rad i policiju. Ti su ljudi u domu, u radu sa četrdesetak maloletnika, doslovno prepušteni sami sebi. Dom je toliko prebukiran da me je upravnik čak molio da, kao nevladina organizacija, dođemo i pomognemo im u radu sa decom - upozorava Mirjana Galo.

 

Printskrin: HRT

Printskrin: HRT

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Adam

    5. jun 2017 | 13:42

    Steta lepa zena rodila dete sa kim nije trebala pa ajde da ga se resi e sudbino prokleta sto kaze o dragojevic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA