≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Otac silovao ćerku dok ga je molila da stane, terao ju je da se skine i dodirivao je penisom

Vreme čitanja: oko 3 min.

Devojčica je, pričaju psiholozi, oca molila da to ne radi rečima: „Nemoj tata, ti si moj otac i ne treba to da mi radiš“

  • 4

Prva dečija ambasada Međaši u Skoplju nedavno je obeležila 25 godina postojanja, a kao njen sastavni deo već 23 godine funkcioniše telefonska SOS linija za pomoć deci i omladini. Na telefonski broj 0800 1 22 22 do sada je pomoć stručnjaka sa druge strane SOS linije zatražilo više od 20.000 mladih. Slušalicu podižu iskusni psiholozi, koji svojim znanjem pokušavaju da pomognu žrtvi. Oni su se svega i svačega naslušali, a iz ogromnog broja slučajeva koji su prijavljivani na SOS liniju, oni su za skopski portal MKD ispričali jedan od najmorbidnijih.

Brat (13) silovao sestru (15) tri dana zaredom: Otac ga prijavio policiji i otkrio sablasne detalje, celo selo zanemelo!

Otac je više puta seksualno zlostavljao sopstvenu ćerku u spavaćoj sobi porodične kuće. To se dešavalo dok je njena majka bila na poslu. Otac je terao svoju ćerku da se skine gola, a istovremeno se i on skidao go. Zatim je ćerku pipkao po stomaku, nogama i međunožju, da bi potom sa svojim polnim organom prelazio po telu ćerke i pritiskao njene genitalije i na taj način zadovoljavao svoje bolesne seksualne potrebe.

Devojčica je, pričaju psiholozi, oca molila da to ne radi rečima: „Nemoj tata, ti si moj otac i ne treba to da mi radiš“. Umesto da prekine sa seksualnim maltretiranjem ćerke, on joj je govorio da ćuti i da o tome nikome ne priča.

O hororu koji je maloletna devojčica preživljavala od rođenog oca, njena majka je sasvim slučajno saznala i to od majke najbolje drugarice zlostavljane devojčice. Malena se poverila svojoj drugarici šta joj je sve radio otac, a kada je njena drugarica došla kući sve je ispričala svojoj majci. Šokirana žena u prvom trenutku nije poverovala da se nešto tako zaista može desiti, a kada joj je ćerka ponovila šta je čula od svoje drugarice, odmah je pozvala majku zlostavljane devojčice i sve joj ispričala.

Nemajući kud, devojčica je na kraju priznala majci da se njen otac duže vreme seksualno iživljavao nad njom. Čim je to čula, majka je sa ćerkom napustila stan, otišla kod svojih roditelja, muža siledžiju prijavila policiji i podnela tužbu za razvod braka.

U razgovoru sa psihologom, devojčica je opisala svog oca kao ružnog čoveka sa kojim više ne želi da živi pod istim krovom.

SOS linija Prve dečije ambasada Međaši nije namenjena samo za decu, već se na taj telefonski broj javljaju njihove babe i dede, rodbina, nastavnici i prijatelji deteta, pa čak i komšije koji su svedoci zloupotrebe dece.


Iz dečije ambasade objašnjavaju da u poslednje vreme ljudi koji im se javljaju sve češće otkrivaju svoj identitet pre nego što zatraže pomoć stručnjaka. Oni koji traže da ostanu anonimni najčešće se plaše zbog dopunske viktimizacije deteta žrtve, a deca strahuju da će ih zlostavljač kazniti i ponovo im uraditi isto.

- Alarmantno je što ove godine imamo sve više prijava seksualne zloupotrebe ili polnog napada maloletnika nad maloletnikom. Ako smo se prethodnih godina borili protiv pedofilije, incesta i rodoskrnavljenja, nažalost, ove godine se borimo protiv seksualne zloupotrebe vršnjaka. Ono što je poražavajuće u ovim slučajevima je to što su i počinioci i žrtve, koji su deca, podjednako žrtve, kažu u Prvoj dečijoj ambasadi Međaši u Skoplju.

Daljinac baner

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДУШАН КРАИШНИК Б.ЛУКА

    19. jun 2017 | 22:48

    Шта да каже човјек на то !!! Само метак у чело ,,, и Крај

  • Bakičica

    19. jun 2017 | 15:11

    Užas, monstruma na doživotnu radnu robiju.

  • maki

    19. jun 2017 | 19:08

    Strasno! Jadna devojcica! Kreten joj je unistio zivot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA