Ako želite kuću na selu, vaša je za hiljadu evra: Srbija je puna napuštenih imanja, evo lokacija!

Ovog leta se mogu kupiti za svega 2.000 evra u nekom delovima Banata, dok u Nišu i okoloni minimalna cena iznosi ipak 15.000 evra! Sa druge strane, u pirotskim selimačitavo dvorište, kuća i okućnica koštaju i hiljadu evra. Pravila nema, a ni kupaca, očigledno

  • 12

Kuće sa okućnicom u ruralnim delovima Srbije iz godine u godinu gube vrednost, pišu Večernje Novosti.

Celo selo kao da je iz nestvarne bajke: Na prodaju je, a cena je iznenađujuća! (VIDEO)

Emil je svom drugu Petru sagradio nestvarnu kuću, koju je oduvek želeo: Od palate je nastalo čudo, u štalama se sad bezbrižno spava (FOTO)

Ovog leta se mogu kupiti za svega 2.000 evra u nekom delovima Banata, dok u Nišu i okoloni minimalna cena iznosi ipak 15.000 evra! Sa druge strane, u pirotskim selimačitavo dvorište, kuća i okućnica koštaju i hiljadu evra. Pravila nema, a ni kupaca, očigledno.

ZRENJANIN - U selima pet srednjobanatskih opština sve je više starih porodičnih kuća na prodaju, ali se kupci teško pronalaze.

- Nekretnine su naročito jeftine u našim selima uz rumunsku granicu, poput Međe i Hetina. Porodične kuće, često sa velikim dvorištima i baštama od po desetak ari, mogu ovde da se kupe za dve do 2,5 hiljade evra - kaže Mitar Vučurević, predsednik opštine Žitište.

Slično je i u Novoj Crnji, gde se stare kuće prodaju za 3-4 hiljade evra.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

NOVI SAD - U selima dalje od Novog Sada kuće mogu da se kupe za oko deset hiljada. Objekti sa okućnicom kupuju se po agencijama, po cenama koliko bi koštalo dva hektara obradive zemlje.

- Kuće sa većim okućnicama novije gradnje koštaju nešto više, ali njihova cena retko prelazi 30.000 evra, koliko košta i prosečna garsonjera u većim gradovima, pa čak i u Beogradu - govore upućeni.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

NIŠ - U ovom delu Srbije vlasnici nekretnina su nerealni, jer solidno očuvana nekretnina u najpovoljnijem slučaju, sa okućnicom košta 15 hiljada evra. Za 5.000 mogu da se kupe skromnije vikendice po okolnim selima i brdima, ali tu nema plodne zemlje niti dovoljno vode.

- Ponuda je skromna, jer ono što se nudi na prodaju, ne vredi tih para. Zemlja je najlošije kategorije, a vikendice su građene pre 30 godina i zahtevaju velika ulaganja - kaže za Novosti Snežana Đorđević, koja je u Zaplanju kupila kuću sa 16 ari placa za 12.000 evra, ali je tri puta više uložila da bi je osposobila za život.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

PIROT - U Pirotskom okrugu sa oko 200 sela, potražnja za kućama dugi niz godina gotovo da ne postoji, a veliki broj sela se i ugasio. Tako na primer, selo Vrzar u dimitrovgradskoj opštini više ne postoji. U Iskrovcima je svega nekoliko penzionera. U ovom delu kuća sa okućnicom može da se kupi i za hiljadu evra!

VRANJE - U okolini ovog grada je sve više sela sa nekoliko domaćinstava. Zainteresovanih za kupovinu kuća nema. U selima bližim Vranju, cene kuća sa okućnicom su 20 hiljada evra.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Giga

    21. jun 2017 | 19:52

    Prvo ste nam svojom politikom sve seljake doveli u grad a sad bi da vam neko kupuje oronule kuce. E, malo sutra, kad se seljak pogospodi niko ga ne vrati nazad. Sad vi trljajte glavu sa gazdijom.

  • Marija

    21. jun 2017 | 09:28

    Da je valjalo ne bi bilo napusteno :(

  • Dasa

    21. jun 2017 | 10:39

    Srbijoo nema te za 30 godina......zahvalite sistemu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA