Sahranjeni Saša Ludak i Ćenta: Na groblju bio prisutan veliki broj policije i limuzina sa zatamnjenim staklima (FOTO)

Prvi je na večni počinak ispraćen Barjaktarević, čiji su beli kovčeg osim rođaka ispratile i stotine njegovih prijatelja. Sat vremena kasnije pokopan je i Ćenta

  • 8

Aleksandar Barjaktarević (35) zvani "Saša Ludak" i Žarko Savić Ćenta (33) koji su u ponedeljak ubijeni u "sačekuši" u ulici Ive Lole Ribara, sahranjeni su danas na niškom Novom groblju.

"Brate moj jedini, živećeš u meni dok ja hodam": Ovako su se najbliži oprostili od Ćente (FOTO)

Novi detalji iz istrage ubistva u Nišu: Saško Ludak se vozio samo blindiranim "mercedesom" (FOTO)

Prvi je na večni počinak ispraćen Barjaktarević, čiji su beli kovčeg osim rođaka ispratile i stotine njegovih prijatelja. Sat vremena kasnije pokopan je i Ćenta. Na groblju je tokom sahrane bilo primetno prisustvo policije, ali i mladića koji su na ceremoniju stigli u skupim limuzinama sa zatamnjenim staklima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dvostruko ubistvo kakvo se poslednji put dogodilo pre 15 godina kada su u sačekuši ubijeni Sandro Stamenković i Robert Viciknez, diglo je noge nišku policiju. Međutim, uprkos tome što su svi operativci sa krvnih delikata neprekidno angažovani, za sada nema sigurnih saznanja ko stoji iza sada, već sasvim izvesno, naručenog ubistva. Sve upućuje na to da je glavna meta bio Barjaktarević, a da je Ćenta stradao jer se likvidatoru našao na putu.

Kako saznajemo, skoro je sigurno da je naručilac Barjaktarevićeve likvidacije ista osoba koja je stajala iza pokušaja atentata na njega avgusta prošle godine. Tada je pod njegovo vozilo podmetnuta bomba, a Barjaktarević je ostao bez noge. Taj događaj nije rasvetljen, a Barjakterevićevi poznanici tvrde da ni on sam nije znao ko želi da ga ubije.

Bio je spreman da plati stotine hiljada evra da sazna ko mu je podmetnuo bombu pod kola. Otvoreno je o tome govorio, ali ništa nije uspeo da sazna - kažu naši sagovornici.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Da u ovim tvrdnjama verovatno ima istine potvrđuju i ljudi koji su ubijenog mladića dobro poznavali.

- Saško nije bio osoba koji bi oprostio onome ko na njega udari. Da je znao ko mu radi o glavi sigurno da ne bi sedeo skrštenih ruku. Znao je da je ugrožen, zato je i kuću opremio stražarnicom i vozio se blindiranim autom, ali nije uspeo da sazna ko mu sprema likvidaciju – pričaju njegovi poznanici.

Za Nišlije je misterija i kako je ovako mlad čovek došao do ogromnog novca kojim je finansirao svoj način života. Jedino što se zna da je nekoliko godina boravio u Švajcarskoj dok je bio u bekstvu zbog pokušaja ubistva u Mokranjčevoj ulici, te da se u Niš vratio sa parama.

Zato se ne isključuje mogućnost da je naručilac ubistva i neko iz inostranstva, a da je motiv novac stečen ilegalnim biznisom.

Daljinac baner

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bulidža

    28. jun 2017 | 22:25

    Sve sami poštovaoci lika i dela ovih bitangi

  • Urs Zimmermann011

    28. jun 2017 | 23:11

    Za par meseci bice kao da nije postojao .....

  • Putin R.S

    28. jun 2017 | 22:56

    E sada treba ispitati sve te policajce i ljude sto su bili u zatamljenim staklima kakve veze imaju sa dvojicom ubijenih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA