Čačanski privrednici dobili 15 miliona dinara za nove radnike

Subvencije po jednom zaposlenom radniku iznose 220.000 dinara, a kada je u pitanju zapošljavanje invalida suma je 300.000 dinara

  • 0
Novac, dinari, hiljadarke, plaćanje, brojanje para, mobilni telefon Foto: Pixabay, A. Nalbantjan

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Saša Obradović izjavio je da je danas u Čačku 52 poslodavaca dobilo subvencije u iznosu od 15 miliona dinara zato što su zaposlili 66 novih radnika.

Plata 500 evra, fakultet nije neophodan: Posao koji neverovatnom brzinom postaje najpopularniji

Prema njegovim rečima, subvencije po jednom zaposlenom radniku iznose 220.000 dinara, a kada je u pitanju zapošljavanje invalida suma je 300.000 dinara.

- Danas je dodeljeno 15 miliona dinara za 52 poslodovca koji su zaposlili 66 novih lica, od kojih je pet osoba sa invaliditetom. Takođe, kao i svake godine, izdvojena su sredstva iz budžeta za stručnu praksu - istakao je Obradović.

Gradonačelnik Milun Todorović je izjavio da Čačak izdvaja najviše sredstava za aktivne mere zapošljavanja.

- Nastavljamo tu pozitivnu praksu. Ove godine je iz budžeta izdvojeno 38 miliona dinara za subvencije, a trudimo se da da to u narednom periodu još više povećamo. Saradnja sa Nacionalnom službom za zapošljavanje je odličana, tako da se nadamo uspešnim budućim koracima - jasan je Todorović.

Printskrin: Youtube/Televizija Telemark Printskrin: Youtube/Televizija Telemark

Branimir Plazinić, ispred firme Plazmateh, ističe da su subvencije idealan način za pospešivanje lokalnih privrednika.

- Zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada, zaposlili smo dva nova radnika. Svoje novo radno mesto u firmi Plazmateh pronašli su inžinjer elektrotehnike i menadžerski inženjer. U narednim godinama planiramo još zapošljavanja - izjavio je Plazinić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA