≫ 

Tramp ima cilj da SAD i Zapad razviju "zajednički pristup Rusiji"

- Kao što je predsednik jasno stavio do znanja, on bi voleo da SAD i lideri celog Zapada razviju konstruktivniji odnos sa Rusijom, ali je i pojasnio da ćemo uraditi šta je neophodno da se suprotstavimo destabilizujućem ponašanju Rusije - rekao je savetnik Trampa za nacionalnu bezbednost

  • 0

Američki predsednik Donald Tramp nastojaće da SAD i lideri čitavog Zapada razviju konstruktivniji odnos sa Rusijom, izjavio je savetnik Trampa za nacionalnu bezbednost H.R. Mekmaster.

Tramp nema plan za Balkan, promena granica bi dovela do rata, a regionu preti još gora opasnost: Mračna prognoza iz Vašingtona

Mekmaster je to rekao povodom prvog Trampovog direktnog susreta sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, do kojeg će doći na marginama samita G20 naredne nedelje u Nemačkoj.

- Tokom boravka u Hamburgu, predsednik će se sresti sa mnogim svetskim liderima - rekao je Mekmaster, posebno ističući među njima ruskog predsednika.

Prema njegovim rečima, jedan od ciljeva Trampovog putovanja biće da sa zapadnim liderima razvije "zajednički pristup Rusiji".

- Kao što je predsednik jasno stavio do znanja, on bi voleo da SAD i lideri celog Zapada razviju konstruktivniji odnos sa Rusijom, ali je i pojasnio da ćemo uraditi šta je neophodno da se suprotstavimo destabilizujućem ponašanju Rusije - rekao je Mekmaster.

On je odbio da komentariše detalje predstojećeg sastanka, uključujući to da li će tema biti navodna umešanost Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

Samit će biti održan u Nemačkoj 7. i 8. jula, podseća AFP.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA