Piratska akcija kod Velikog Gradišta: Naizgled sladak brodić Dunavom prevozio ječam, a carinici su ZNALI da krije nešto mnogo veće! (FOTO)

Kontrolom rezervoara i merenjem na osnovu vrednosnih tablica carinici su utvrdili da se u jednom od tankova nalazi za 2.700 litara goriva više od 27 tona koliko je kapetan broda prijavio

  • 7

Carinici su 1. jula 2017. godine u Velikom Gradištu, tokom redovne kontrole jednog rumunskog broda, otkrili gotovo tri tone neprijavljene nafte.

Prava piratska potera na Dunavu kakvu Srbija nije videla: Carinik je uočio sumnjiv brodić, pa pozvao pojačanje, i to nije sve! (FOTO) (VIDEO)

Gorivo je otkriveno na oko 1050. kilometru reke Dunav, u teretnom brodu "Anakonda 1", koji je trebalo da preveze tovar ječma iz Mađarske u Rumuniju.

Kontrolom rezervoara i merenjem na osnovu vrednosnih tablica carinici su utvrdili da se u jednom od tankova nalazi za 2.700 litara goriva više od 27 tona koliko je kapetan broda prijavio.

Budući da je reč o stranom državljaninu, Prekršajni sud u Velikom Gradištu je po hitnom postupku doneo presudu kojom mu je za izvršen prekršaj i neplaćene dažbine izrečena novčana kazna u iznosu od 600.000 dinara, što su sredstva koja se direktno slivaju u državni budžet.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    3. jul 2017 | 15:20

    Pa išao je nizvodno, uštedeo.

  • Dred

    3. jul 2017 | 16:31

    3000 litara...kakva zaplena)))))

  • Miloš

    3. jul 2017 | 16:11

    Hvala Bogu! Da se i naši carinici opamete. Svi otimaju red je i oni da počnu. Meni mađari naplatiše 5100eur u februaru jer mi istekla tranzitna dozvola (kamion).Ali tako isteklu vec 10 dana je overili i pustili da odem pa u povratku sačekali.Po pravcu 2550eur kazna. Zalba njihovom sudu jos 400eur da umanje za pola (njihovu grešku) odbijena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA