≫ 

Evropa UPRAVO zadala najjači udarac Turskoj: Suspendovaće najvažnije pregovore o ulasku u EU ako se sprovedu ustavne reforme

Evropski parlament stavio je ovo pitanje na glasanje

  • 15

Evropski parlament glasao je da se suspenduju pregovori sa Turskom o njenom ulasku u Evropsku uniju.

ERDOGANOV PORAZ: EU neće Tursku, zamrznuti pregovori o prijemu u Uniju

Evropski parlament zatražio je danas da razgovori o pristupanju Turske Evropskoj uniji budu suspendovani, ukoliko Ankara sprovede ustavne izmene, o kojima su se građani Turske izjasnili na referendumu u aprilu i kojim se proširuju ovlašćenja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

EP, koji ima ograničen uticaj na pitanje turskog članstva u EU, nije odbacio svoj predlog o obustavi pregovora o turskom članstva u EU, u zamenu za saradnju u drugim oblastima, preneo je Rojtres.

Turski ministar za pitanja EU Omer Čelik rekao je ranije danas da Ankara odbacuje bilo kakve predloge o odustajanju od pregovora o pristupanju Uniji, u korist snažne saradnje u drugim oblastima.

On je u izjavi novinarima tokom posete evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana rekao da poslanici EU greše što pozivaju na obustavu pregovora o članstvu sa Turskom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    6. jul 2017 | 13:24

    Uf, čuj, zadali im udarac? Šta će Turskoj EU? Spasli ih bede! Ovo Turska treba da proslavi ako su pametni.

  • Miki

    6. jul 2017 | 13:08

    E, sad ce Erdogan da pusti izbeglice odnosno protera ih iz Turske u EU i Srbiju!

  • Karlos terorista

    6. jul 2017 | 13:24

    E baš će im to poremetit ekonomiju.Turska je uz Rusiju,Kinu i Brazil u najvećoj ekonomskoj (a i vojnoj) ekspanziji zadnje deset godina.Turska se što se tiče Evrope stvarno pvetvorila u silu pa ih po meni baš zabolje što će reći Merkel iz Njemačke i Kurc iz Austrije.A pogotovo Rumunija,Bugarska itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA