≫ 

Postaje sve dramatičnije u Hamburgu: Policijajci stižu iz cele zemlje, Melanija zarobljena u hotelu, anarhisti razbijaju po gradu (FOTO) (VIDEO)

Prema navodima polilcije, učesnici protesta su probušili gume na automobilu koji pripada kanadskoj delegaciji koja je došla na samit i razbili prozore konzulata Mongolije

  • 25

U protestima koji su se jutros nastavili antoglobalisti u Hamburgu, gde se održava samit lidera G20, povređeno je 111 policajaca, dok je 29 demonstranata zadržano u pritvoru.

Dobrodošli u pakao: Počeli protesti protiv samita G20, na ulicama Hamburga more ljudi, dimne bombe lete na sve strane (FOTO) (VIDEO)

Prema poslednjim informacijama, policija iz Hamburga će dobiti pojačanje iz cele zemlje zbog haosa koji je na ulicama.

Oko 350 aktivista pokušalo je danas u Hamburgu da sruši policijske barikade i uđe u crvenu zonu - blokirano područje gde se održava samit Grupe 20 (G20), saopštile su gradske vlasti.

- Policijski službenici su protiv demonstranata koristili suzavac i pendreke - saopštila je policija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Rojters navodi da su antikapitalistički učesnici protesta zapalili automobile, barikade i kante ze smeće.

Prema rečima reportera agencije TAS S koji se nalaze na licu mesta, oni uništavaju izloge prodavnica, spaljuju automobile, postavljaju barikade od građevinskog materijala, betona, blokova, saobraćajnih znakova, štapova i drugih predmeta, a policija koristi buldožere da ih ukloni.

Prema navodima polilcije, učesnici protesta su probušili gume na automobilu koji pripada kanadskoj delegaciji koja je došla na samit i razbili prozore konzulata Mongolije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Portparol policije rekao je da je samo mala grupa krajnjih levičara ili anarihista umešana u nasilje, a da je većina od oko 100.000 demonstranata mirno protestovala.

Kako je prethodno objavjeno, učesnici su na patrolna policijska vozila bacili molotovljeve koktele.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- U toku je operacija protiv nasilnih pojedinaca koji su bacili molotovljeve koktele i otvorili vatru na patrolna policijska kola u blizini okruga Altona u Hamburgu - napisala je nemačka savezna policija na Tviteru, prenosi AFP.

U četvrtak uveče došlo je do sukoba policije s demonstrantima na protestu antiglobalista, a uoči početka dvodnevnog samita G20 u Hamburgu, na kojem učestvuju zvaničnici najrazvijenijih industrijskih zemalja sveta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ekstremni levičarski aktivisti gađali su polijacje flašama, petardama i drugim predmetima, a tom prilikom povređeno je 76 policajaca, saopštili su nemački zvaničnici.

Prema najnovijim informacijama, Melaniji Tramp nije dozvoljeno da napusti svoj smeštaj zbog dešavanja u Hamburgu.

Portparolka prve dame SAD Melanije Tramp, Stefani Grišam izjavila je da supruga američkog predsednika zbog demonstracija u Hamburgu nije u mogućnosti da napusti hotel u kojem je odsela i neće prisustvovati današsnjim događajima u organizaciji supružnika lidera G20, prenosi Si-En-En.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

AP je prethodno javio da su demonstranti koji se protive globalizaciji blokirali hotel u kojem je Melanija Tramp, pa ona ne može da se pridruži suprugama drugih lidera G20 i suprugu nemačke kancelarke Angele Merkel u druženju na marginama samita.

Grišamova je saopštila da hamburška policija nije uspela da raščisti put supruzi američkog predsednika, koja je smeštena u hotelu za goste nemačke vlade.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dača

    7. jul 2017 | 14:06

    Sve im se vraća,samo polako...

  • Goxi

    7. jul 2017 | 16:08

    Zasto ih nazivate anarhistima? Mozda su samo ljudi protiv globalizacije, mozda im je dosta nesposobnih, sebicnih politicara!!!

  • Ha-ha

    7. jul 2017 | 14:10

    Zivela demokratija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA