Oglasio se Centar za socijalni rad: Prihvatamo deo odgovornosti za ubistvo, a šta je sa ostalima?

U otvorenom pismu ove asocijacije, koje je u ime Upravnog odbora potpisao Zoran Albijanić, oni postavljaju pitanje šta je sa odgovornošću ostalih

  • 9

Asocijacija centara za socijalni rad Srbije spremna je da preuzme svoj deo odgovornosti za tragični događaj, koji se početkom sedmice dogodio na Novom Beograda, kada je suprug ubio majku troje njihove dece, a potom izvršio samoubistvo.

 

Evo šta su radili radnici iz socijalnog dok je muž ubijao ženu: I zašto tamo nema obezbeđenja?!

 

Monstrum je do krvi tukao sina jer je dobio 4 iz engleskog: Kad je izašao iz zatvora, ubio je ženu kamenom, pa sebe!

 

U otvorenom pismu ove asocijacije, koje je u ime Upravnog odbora potpisao Zoran Albijanić, oni postavljaju pitanje šta je sa odgovornošću ostalih.

 

Foto: Telegraf, Facebook/Olga Lovrić, Milan Lovric

Foto: Telegraf, Facebook/Olga Lovrić, Milan Lovric

 

Spisak poslova centara za socijalni rad je, kažu, podugačak, kao i da se poslednjih godina akcenat stavlja upravo na zaštitu od nasilja, ali se postavlja pitanje da li je sa postojećim brojem zaposlenih i u sadašnjim uslovima rada, moguće odgovoriti na sve potrebe građana i zakonom poverene poslove.

 

U pismu se tvrdi da je prošlo gotovo 10 godina od primene Pravilnika o organizaciji, normativima i standardima rada centara za socijalni rad, mnogo toga se, kažu, promenilo, samo je Pravilnik ostao isti, a on predviđa isti ili manjih broj zaposlenih, višestruko uvećan obim poslova i više standarde u kvalitetu rada.

 

- Nasilje u porodici je sistemski problem, kojim se bave sudovi, tužilaštvo, policija, centri za socijalni rad i svi drugi koji mogu da pomognu, da bi se postigla nulta tolerancija na nasilje - navodi se u otvorenom pismu u kojem ova asocijacija građane upućuje da se najpre informišu i da, kako navode, ne dozvole da budu izmanipulisani.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    7. jul 2017 | 14:58

    Izvrsio nasilje nad detetom i krivicno odgovarao za to... I Vi mu dozvolili da vidja decu? Da l ste ,bre, Vi normalni? Nije trebao

  • VAN

    7. jul 2017 | 14:51

    Centar za socijalni rad kao instituciju treba potpuno ukinuti, kao deo sistemske politicke birokratske mafije.

  • Н. С

    7. jul 2017 | 14:45

    Ни ти што су запослени не раде свој посао, а не да их треба још. Како ће ови сад прихватити своју одговорност? Како Тиме што кажу да их има мало?. Па и то што их је било, затворили су се у своје канцеларије и правили се глуви, док је жена вриштала и молила за помоћ. Могло их је бити 100. Број неће надоместити неодговорност. То само као прихватање, се не важи. Њихова неодговорност, је однела живот, и унесрећила још ТРИ живота. Шта сад ти неодговорни заслужују?.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA