≫ 

OSVETA UŽIČANINA: Dugovao novac, pa sudskim izvršiteljima doneo 65.000 dinara, ali u sitnišu!

- Krivo mi je što ovo nisam uspeo još da rasitnim - rekao je D.I.

  • 1

Užičanin D.I. dugovao je 65.000 dinara na ime trogodišnjih potraživanja, a dan pošto su mu na vrata zakucali sudski izvršitelji i policajci, on je novac doneo u izvršno odeljenje Osnovnog suda u Užicu.

Protesti ispred KBC Dragiša Mišović: Ministar rekao da su pale maske i obećao da neće biti plenidbe (FOTO) (VIDEO)

Ipak, za ogrevno drvo on je u utorak odvojio traženu sumu ali u apoenima od 10 i 20. dinara.

Hrpu novčanica među kojima je bilo dosta i pohabanih dopremio je u kesama, a pritom i sudskom izvršitelju rekao "krivo mi je što ovo nisam uspeo još da rasitnim".

Uvertira u nesvakidašnje namirenje duga bila je 2014. kada je V. B. prodao D. I. 50 kubika ogrevnog drveta.

Sa isplatom ugovorene sume od 127.000 dinara kupac je oklevao sve do pre nekoliko dana.

- Predlog za namirenje duga V. B. podneo je 20. avgusta 2014. godine pošto je 25. juna iste sud presudio u njegovu korist – priča za "Blic" Ljubiša Pavlović, advokat čiji je klijent V. B. posle tri godine konačno dobio svoj novac.

Pavlović, koji nam je ustupio fotografije gomile novčanica, priča da je D. I. s vremena na vreme isplaćivao manje sume novca, uglavnom posle pretnji sudskih izvršitelja koji su mu u ponedeljak popisali imovinu. D. I. je istog dana obećao da će sutradan doneti novac, što je i učinio i sačuvao pokućstvo.

- Na sve načine pokušavao je da izbegne plaćanje obaveza, a kada nije uspeo, pribegao je najmizernijoj stvari, namerno doneo sitan novac i zažalio što nije mogao još više da ga rasitni – kaže advokat Pavlović.

Novac koji je D. I. ostavio u sudu Pavlović je odneo u banku gde mu je poznanik ukrupnio čitave svežnje od 10 i 20 dinara.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veseli

    7. jul 2017 | 17:38

    Ovo nije uopšte originalno. Pre 10-ak godina sam čitao sličnu priču u Americi da je čovek koji je dugovao oko 5.000 dolara Poreskoj upravi, odneo ceo iznos u novčićima od četvrt dolara. Dakle, u pitanju je bilo oko 20.000 novčića. E to se zove osveta!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA