≫ 

Detalji jezivog ubistva Amerikanca na Zakintosu: Sukobio se sa Srbima u baru, a onda je počela masovna tuča

Svađe huligana iz Srbije i Velike Britanije su česte, ali Hederson je bio Amerikanac pa su izgleda razlog za kavgu potražili negde drugde i sukobili se sa njim, navode meštani

  • 36

Pored jednog Grka i Britanca srpskog porekla, i šestorica Srba uhapšeni su zbog prebijanja na smrt američkog turiste u jednom baru u Laganasu na grčkom ostrvu Zakintos.

HOROR U GRČKOJ: Američki turista pretučen nasmrt na Zakintosu, uhapšeni Grk i Britanac srpskog porekla

Policija je navel da su Srbi privedeni nakon pregledanja snimaka bezbednosnih kamera, nakon što je pretrhodno već uhapsila grčkog barmena i britanskog izbacivača srpskog porekla koji su se sukobili sa 22-godišnjim Afroamerikancem Bakarijem Hendersonom, koji je bio sa grupom prijatelja, i prebili ga na smrt.

Iz grčke policije za AFP je navedeno da su obe grupe koje su učestvovale u nasilju dosta pile pre sukoba.

Navodi se da se danas očekuje dolazak na Zakintos roditelja ubijenog državljanina SAD, koji je primljen u bolnicu sa teškim povredama glave i tamo proglašen mrtvim.

U grčkim medijima, su se pojavile dve verzije tragičnog događaja. 

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Kako se navodi, nakon svađe grupe mladića iz Srbije i iz Amerike koja je započela u baru, zaposleni u obezbeđenju 32-godišnji Britanac srpskog porekla, grupa Srba i 34-godišnji barmen grčke nacionalnosti pojurili su za Amerikancem na ulicu i počeli da ga tuku, ostavljajući ga bez svesti.

Njemu su na putu ka bolnici konstatovane teške povrede glave, ali je po dolasku u bolnicu proglašen mrtvim, prenosi B92.

Prema drugim navodima, mladići iz Srbije, među kojima je bio i jedan sa britanskim državljanstvom su sedeli za stolom pored kojeg je bilo društvo ubijenog Amerikanca.

Kako meštani kažu, svađe huligana iz Srbije i Velike Britanije su česte, ali Hederson je bio Amerikanac pa su izgleda razlog za kavgu potražili negde drugde i sukobili se sa njim.

Zasad nisu poznati motivi koji su doveli do sukoba s tragičnim ishodom, a istraga je u toku.

Ambasada u kontaktu sa vlastima Grčke,pruža konzularnu pomoć

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije potvrdilo je danas da je, u okviru istrage povodom ubistva američkog državljanina na grčkom ostrvu Zakintos, slobode lišeno i šest srpskih državljana.

Oni će, kako se navodi, u toku dana biti izvedeni pred tužioca.

Ambasada Republike Srbije u stalnom je kontaktu sa nadležnim državnim organima Grčke i pruža svu raspoloživu konzularnu pomoć i zaštitu srpskim državljanima, piše u saopštenju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ami

    8. jul 2017 | 14:00

    Svasta....kakav god da ti je razlog za ljutnju ko ti daje pravo da nekom drugom oduzmes zivot. Ko god da je to ucinio nek i odgovara i to podebelo.

  • Draškić

    8. jul 2017 | 17:26

    6:1 to nisu ljudi to je stoka koja je jaka samo u krdu. Nadam se daće ih u Grĉkoj što strožije kazniti jer takva stoka ne treba ni Srbiji. Samo nas brukaju.

  • Цар Лазар

    8. jul 2017 | 22:30

    Срамота за Србију и Србе!!! Зашто брукате сав Српски народ на сваком кораку?! Обични хулигани и алкоси, 6 на 1, зар вас није срамота, прекинули сте један млад живот!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA