Otac preminule trudnice Ivane iz Niša prvi put progovorio nakon smrti ćerke. Evo šta je poručio

- Očekujemo rezultate inspekcijskog nadzora koji se sprovodi u ustanovama gde je Ivana lečena, pa ćemo onda videti šta ćemo dalje - kazao je Sibin otac preminule porodilje

  • 9

Otac porodilje Ivane Kostić (32) iz Niša koja je preminula tri dana nakon što je rodila ćerku Veru, koja je, takođe, preminula, kaže da sumnja u izveštaj Komisije za unutrašnji stručni nadzor Kliničkog centra u Nišu kojim je ustanovljeno da nije bilo propusta lekara, i da veruje da je sve “ispeglano” kako bi se zaštitili odgovorni.

KONAČNO: Prava istina o smrti trudnice iz Niša, ovo je izveštaj komisije Kliničkog centra

Najbolja drugarica tragično preminule porodilje iz Niša: Do tragedije je došlo nizom okolnosti (FOTO)

Ivana je preminula 2. jula u bolnici u Višegradskoj gde je iz niške Ginekološko akušerske klinike upućena na dalje zbrinjavanje, četiri dana nakon smrti svog novorođenčeta.

Komisija koja je formirana po nalogu direktora Kliničkog centra Niš Zorana Radovanovića ustanovila je da je žena koja je bila u 27 nedelji trudnoće lečena po svim protokolima te da je zrok smrti takozvani Bud Chiari sindrom, odnosno tromboza hepatičnih krvnih sudova.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prethodno, Komisija niškog Doma zdravlja gde je Ivani vođena trudnoća, takođe, je saopštila da ova ustanova nije odgovorna za tragičan ishod njenog lečenja.

Sumnjam u ono što je tu napisano, verujem da je sve “ispeglano” kako bi se zaštitili odgovorni. Očekujemo rezultate inspekcijskog nadzora koji se sprovodi u ustanovama gde je Ivana lečena, pa ćemo onda videti šta ćemo dalje - kazao je Sibin otac preminule žene.

Povodom ove tragedije formirana je i FB grupa pod nazivom “Pravda za Ivanu i Veru” čiji članovi traže odgovornost zbog smrti porodilje i njene bebe.

Daljinac baner

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    11. jul 2017 | 14:29

    Uzaludna vam borba za istinu i pravdu. Nikada nikakve komisije unutrasnjeg ili spoljnog nadzora, NECE napisati u izvestaju da je njihov kolega nesto pogresio. Taj esnaf lekara, cuva jedne druge i tako ce uvek biti.

  • Vesna

    11. jul 2017 | 15:40

    Zao mi je ,ali zasto svi polaze od toga da su lekari krivi.Neverovatno

  • zoran

    11. jul 2017 | 16:34

    Ljudi, budite svesni da postoje neke bolesti protiv kojih se ne moze. Ljudska ruka i lekari nisu svemocni, samo vam Bog moze pomoci u takvim situacijama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA