≫ 

Naši susedi od Amera kupuju raketni sistem vredan 3,9 milijardi dolara!

Patriot je mobilni sistem vazdušne odbrane namenjen za presretanje taktičkih balističkih raketa, krstarećih raketa i letelica koje nisko lete

  • 24

Američki Stejt department odobrio je moguću prodaju raketnog sistema Patriot Rumuniji u vrednosti od 3,9 milijarde dolara, saopštila je nadležna agencija Pentagona.

SAD testirale THAAD nad Aljaskom, oborile balističku raketu

Kongres sada ima 30 dana da ospori ovaj predlog, mada je to malo verovatno s obzirom da je Rumunija članica NATO i partner sa važnim geostrateškim pristupom Crnom moru.

- Rumunija će koristiti raketni sistem Patriot za jačanje domaće bezbednosti i odvraćanje regionalnih pretnji - navodi Stejt department, prenosi AFP.

Predložena prodaja će, kako se kaže, povećati defanzivne kapacitete rumunske vojske protiv svake agresije i zaštiti saveznike NATO koji često imaju vežbe u Rumuniji.

Patriot je mobilni sistem vazdušne odbrane namenjen za presretanje taktičkih balističkih raketa, krstarećih raketa i letelica koje nisko lete.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    12. jul 2017 | 00:34

    RUMUNI NE KUPUJU PATRIOT RAKETE NEGO IH AMERI SALJU DA BI BRANILI SVOJE VOJNE BAZE U KOJIMA SE NALAZI 100 NUKLEARNIH BOJEVIH GLAVA PREBACENIH IZ BAZE INCILIK IZ TURSKE!!!!!! TO JE TRENUTNO NAJVECA OPASNOST ZA BALKAN I CELU ISTOCNU EVROPU!!!

  • Miki

    12. jul 2017 | 00:17

    Ma mi imamo nase polovne migove,u najavi. I najjacu vojsku u regionu opremljenu od starih orudja,koji su remontovani. Kad to zagrmi,Patriot ce da se zakoci.

  • deda Vasa

    12. jul 2017 | 03:37

    Rumuni,kojima smo nosili vegetu,bayer aspirine i supet filter cigare postadose bolji od nas.E dodje mi da molim Boga da me izima sto pre.Ne mogu vise od sramote da zivim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA