Srpski ambasador u Grčkoj obišao uhapšene: Tretiraju ih u skladu sa zakonom

Uloga države Srbije, odnosno ambasade i naša dva konzula koji neposredno prate ovaj slučaj jeste da se postaramo da sva njihova prava budu omogućena u skladu sa zakonima i najboljom praksom

  • 5

Srpski državljani koji se nalaze u pritvoru na Zakintosu, pod sumnjom da su učestvovali u ubistvu Amerikanca, imaće sva prava koja im pripadaju.

Danas na Zakintosu saslušanje dvojice uhapšenih Srba za ubistvo Amerikanca

To je izjavio ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević za Tanjug, dodajući da je takva uveravanja dobio u razgovoru sa guvernerom i komandirom policije Jonskih ostrva.

- Naše uhapšene državljane odmah je posetio naš počasni kozul Viktor Ruhotas, a juče sam zajedno sa Ruhotasom i konzulom u Atini Milanom Vukosavljevićem i ja obišao uhapšene. Razgovarali smo sa roditeljima i advokatima, kao i sa guvernerom jonskih ostrva i generalom policije na svim jonskim ostrvima, koji su nas uverili da će naši građani uživati sva prava koja im pripadaju -  rekao je Spasojević u telefonskoj izjavi za Tanjug.

Kako je naveo, u pritvoru se nalazi sedam srpskih državljana koji će u sledeća 24 sata biti izvedeni pred istražnog sudiju kome će, u prisustvu advokata, dati izjave o tragičnom slučaju koji se desio na Zakintosu krajem prošle nedelje.

- Ono što je važno jeste da su grčke vlasti za sada omogućile tretman našim građanima u skladu sa zakonom. Dozvoljeno im je da nesmetano komuniciraju sa advokatima, u policijskom pritvoru su i mogu da ih posete roditelji. Uloga države Srbije, odnosno ambasade i naša dva konzula koji neposredno prate ovaj slučaj jeste da se postaramo da sva njihova prava budu omogućena u skladu sa zakonima i najboljom praksom - rekao je Spasojević.

Priantskrin: Youtube/24Video News Priantskrin: Youtube/24Video News

Upitan da prokomentariše medijske napise da se pojavio još jedan snimak događaja, Spasojević kaže da su sve te stvari "u nadležnosti pravosudnih organa".

- Sve to je u nadležnosti pravosudnih organa Grčke i ja se kao ambasador ne bih mešao, ali sam uveren da će građanima Srbije koji su trenutno u pritvoriu biti zagarantovana sva prava - rekao je Spasojević.

Ambasador je podsetio da je u razgovorima dve vlade i dva ministarstva unutrašnjih poslova pokrenuta inicijativa da tokom turističke sezone srpska policija bude prisutna na kritičnim mestima u Grčkoj, a koja posećuje veliki broj srpskih turista.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @@@

    12. jul 2017 | 15:09

    Snimak govori sve...nek im je Bog u pomoci

  • Rilex

    12. jul 2017 | 18:20

    Pustite decu !

  • Bane

    12. jul 2017 | 16:37

    Srbija neka podlozi milionce i vrati momke kuci. Tako je uradjeno i u Americi kad je onaj nas ubio Amerikanca... Stvar je vrlo prosta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA