≫ 

Srbija pokušava da spase našeg državljanina iz Sirije, ali Turci mu NE DAJU da pređe preko njihove teritorije

Turske vlasti sprečile su Hasana da pređe granicu

  • 1

Državljanin Srbije Hasan Abdula Al-Sattaf, rodom iz Sirije zarobljen je već 20 dana na granici te zemlje, jer mu na turskoj strani ne daju da pređe granicu. Povodom ovog slučaja oglasilo se i naše Ministarstvo spoljnih poslova.

DRAMA! Srpski državljanin zarobljen u Siriji, ne daju mu da pređe granicu, njegova ćerka preklinje za pomoć! (FOTO)

Otac Zine Al-Sattaf je već tri godine u rodnoj Siriji gde je bio kako bi rešio imovinske stvari sa svoja dva brata, prodao nasledstvo i obezbedio porodicu u Srbiji.

Kada je izbio rat njen otac je uspeo da pobegne od ISIS-a.

Turske vlasti su sprečile Hasana da pređe granicu. Tražili su da kontaktira konzulat u Ankari  i da im Srbija pošalje pismo u kome garantuje da je on srpski državljanin.

Naš ambasador u Ankari ga je odštampao, potpisao i poslao po primerak Hasanu, na granicu i turskom ministarstvu spoljnih poslova.

Međutim, tursko ministarstvo nije dalo odobrenje.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Obratili smo se našem Ministarstvu spoljnih poslova povodom ovog slučaja.

- Svaka zemlja ima suvereno pravo da nekoga ne pusti na svoju teritoriju, a Turska koristi to pravo. To mogu da urade bez ikakvog obrazloženja, kao što su i uradili. Srpski ambasador u Ankari je intervenisao preko svojih ovlašćenja, ali nije uspeo ništa da uradi. Mi više ništa ne možemo da uradimo - istakli su iz Ministarstva spoljnih poslova.

Prema Zininim rečima, njen otac ima 75 godina, pije mnogo lekova jer je dugogodišnji dijabetičar i kao takav, teško da nekome može da bude pretnja. Pritom, nikakvu pomoć mu nisu ponudili tamo.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA