Veljović i Vukić: Sa ministrom Nemačke o azilantima!

Direktor policije Milorad Veljović i državni sekretar MUP-a Vanja Vukić sastali su se sa državnim ministrom unutrašnjih poslova nemačke pokrajine Saksonije i tom prilikom predstavili mere koje Srbija preduzima za smanjenje broja lažnih azilanata

  • 0

Direktor policije Milorad Veljović i državni sekretar MUP-a Vanja Vukić sastali su se sa državnim ministrom unutrašnjih poslova nemačke pokrajine Saksonije.

Veljović i Vukić su ministru Markusu Ulbigu predstavili mere koje Srbija preduzima za smanjenje broja lažnih azilanata.

Na sastanku Veljovića i Vukića sa Ulbigom zaključeno je da smanjenju broja lažnih azilanata može doprineti ubrzanje obrade zahteva za azil, i da bi već dobra saradnja trebalo da se nastavi, piše u saopštenju MUP-a.

Istaknute su i težnje MUP-a za motivisanje pripadnika nacionalnih manjina za uključivanje u rad policije, a predstavljen je i način prihvatanja povratnika "po pitanju readmisije".

Vukić je istakao da je saradnja s Nemačkom u oblasti unutrašnjih poslova izuzetno dobra na svim nivoima, naročito u razmeni podataka putem oficira za vezu, u cilju borbe protiv svih vidova kriminala.

"Istaknuta je i dobra saradnja u oblasti borbe protiv trgovine ljudima, vanrednih situacija, rada saobraćajnih policija, obrazovanja i usavršavanja, kao i u oblasti rada graničnih policija, a posebno je izraženo zadovoljstvo razvojnom pomoći koju Nemačka pruža Srbiji i MUP-u", piše u saopštenju.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA