KONAČNO: JAT dobija nove avione?

"Jat" je danas zvanično dobio odobrenje odlukom Radne grupe Vlade Srbije da realizuje iznajmljivanje aviona i tako posle nekoliko decenija dobije novu i modernu flotu putničkih aviona

  • 7

Radna grupa Vlade Srbije koja je formirana radi analize stanja, stabilizacije i oporavka "Jata" donela je odluku da nacionalni avio-prevoznik iznajmi 4 aviona "Erbas" i jedan ATR-72.

Nakon nekoliko meseci rada, analize ali i više pauza zbog kadrovskih promena, "Jat" je danas zvanično dobio odobrenje odlukom Radne grupe Vlade Srbije da praktično realizuje iznajmljivanje aviona i tako posle nekoliko decenija konačno dobije novu i modernu flotu putničkih aviona.

Vršilac dužnosti generalnog direktora "Jata" Vladimir Ognjenović ovim je dobio ovlašćenje da krene u pregovore radi iznajmljivanja nove flote aviona koja može spasiti ovogodišnju letnju sezonu kompaniji.

Novčana sredstva za iznajmljivanje su odobrena i po prvi put u novijoj istoriji "Jata" – dugogodišnja priča o novim letelicama konačno će biti realizovana.

Kako Tango Six saznaje, u pitanju su četiri "Erbasova" lajnera (dva A319 i dva A320) i jedan ATR 72-500. Prvobitni plan da se iznajme dva regionalna turbopropa francuske proizvodnje i dalje je na snazi, ali usled nedostatka letelica ovog tipa, koji su raspoloživi za iznajmljivanje na tržištu, za sada će se uzeti samo jedan.

(Telegraf.rs / Izvor: Tango six)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovan

    11. april 2013 | 01:39

    Takodje Jat treba dosta da uradi i na sistemu svojih uskuga,prvenstveno ljubaznosti stjuardesa! Nasi ljudi iz dijaspore u velikom broju izbegavaju Jat,posto u drugim kompanijama u vas kao musteriju gledaju sa visokim postovanjem sto u Jatu nije bas slucaj!

  • Ja to tako

    11. april 2013 | 08:26

    Habala k.rcu, bas je bio jad...

  • SRBA

    11. april 2013 | 10:01

    to najzad bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA