TIJANA ANĐELIĆ: Nisam kriva, Lutrija imala dobit od 4 miliona dinara!

- Zaključno sa septembrom 2012, do mog konačnog odlaska s funkcije, Lutrija je realizovala promet od preko 4,8 milijardi i imala dobit od 4 miliona dinara - navodi bivša direktorka Lutrije Srbije

  • 8

Bivša direktorka Lutrije Srbije Tijana Anđelić obratila se otvorenim pismom javnosti u kome je demantovala optužbe koje su prethodnih meseci u medijima iznošene na njen račun.

- U svoje lično ime i u ime bivšeg poslovodstva Državne Lutrije Srbije, želim da upozorim na niz neistina, zlonamernih poluistina, i celog spektra beskrupuloznih manipulacija javnošću, koji se kontinuirano i u pravilnim vremenskim razmacima pojavljuju u jednom srpskom tabloidu u proteklih godinu dana.Drugi mediji, očigledno neznajući istinu, a u atmosferi hajke i progona svih "bivših", takve brutalne neistine, citirane po pravilu iz takozvanih neimenovanih izvora, bez provere validnosti, povremeno nesmotreno prenose. Apsolutna je laž da je tokom mog mandata Lutrija „opljačkana", „pokradena" „oštećena" za „nekoliko desetina miliona evra", kao i da se u „slučaju Lutrije" radi o „milionskom lopovluku", „nameštenim nabavkama" „sedmicama" ili drugim „sumnjivim poslovima"  - tvrdi bivša direktorka "Lutrije Srbije".

Ona napominje da je apsolutna laž da je tokom njenog mandata Lutrija prvi put u istoriji poslovala sa gubitkom, i navodi da je u periodu njenog mandata ova frima realizovala promet od preko 40 milijardi dinara.

- Istina je da su u istom periodu povećana izdvajanja u budzet Republike Srbije, i da je Lutrija izdvojila u budzet Republike Srbije preko 14 milijardi dinara. Istina je da je u periodu od 2007. do 2011, kada sam je ja vodila, Lutrija poslovala sa dobitkom, u svakoj od godina poslovanja, te da je ostvarila ukupnu dobit od preko 700 miliona dinara. Kako sam od februara 2012. na porodiljskom odsustvu, od kada nisam formalno obavljala posao generalnog direktora, zatim sedam meseci kasnije dala ostavku, a kako je na poziciju v.d. generalnog direktora istog dana imenovan moj pomocnik gospodin Branimir Božović, tako ne mogu biti odgovorna za sve radnje i činjenja unutar Lutrije nakon mog odlaska - ističe Anđelić.

Ona kaže da je zaključno sa septembrom 2012. godine − do njenog odlaska sa funkcije − Lutrija realizovala promet od preko 4,8 milijardi, što je bilo za 10 posto više u odnosu na isti period 2011.godine i imala dobit od 4 miliona dinara.

- Istina je, nasuprot podmetanjima koja mi se javno pripisuju, to da je navodni gubitak Lutrije nastao kao  rezultat poništavanja i proglašavanja za trošak veoma korisnih Ugovora za uspešno poslovanje Lutrije potpisanih za mog mandata, što je na štetu DLS svesno učinilo novo rukovodstvo mesecima nakon mog odlaska sa funkcije generalnog direktora - napominje ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    28. avgust 2013 | 16:05

    4 miliona dinara dobit???objasnices sudiji ako ima drzave

  • Ђокица

    28. avgust 2013 | 15:54

    1 промил добит Лутрије?? То је за Гиниса! Колико је потрошено на рекламе?

  • Zoran

    28. avgust 2013 | 16:42

    Svako normalan zna da je istina sve sto pise Informer da bi ova zena davno bila uhapsena.Zlo i naopako je srpsko drustvo kojem su takvi mediji po volji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA