OBAMA: Vojni napad na Siriju, pitanje samo kad!

Američki predsednik je stavio do znanja da bi svaka vojna intervencija bila ograničena kako SAD ne bi bile uvučene u još jedan rat na Bliskom istoku

  • 16

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da nije doneo odluku o vojnom napadu na Siriju, ali je rekao da bi cilj ograničene akcije bio da se spreči buduća upotreba hemijskog oružja.

Obama je u intevjuu za PBS rekao da američki zvaničnici veruju da je sirijska vlada odgovorna za napad hemijskim oružjem u predgrađima Damaska gde je poginulo nekoliko stotina ljudi, preneo je Rojters.

Američki predsednik je izjavio da će se sirijska vlada suočiti sa "međunarodnim posledicama" zbog hemijskog napada, ali je jasno stavio do znanja da bi svaka vojna intervencija bila ograničena kako SAD ne bi bile uvučene u još jedan rat na Bliskom istoku.

On je rekao da više nije pitanje da li će vojno intervenisati već kada.

Obama navodi da su SAD zaključile da je sirijska vlada nesumnjivo izvršila hemijski napad na civile, ali su se pojavile nove prepreke koje usporavaju formiranje međunarodne koalicije koja bi mogla upotrebiti vojnu silu da kazni Siriju, prenose agencije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MikiGrobar

    29. avgust 2013 | 08:33

    Pseto odvratno!

  • zvr

    29. avgust 2013 | 08:36

    Bas bi oni sami svoje ubijali. Oni hoce rat , treba te pare u vojna ulaganja da se opravdaju i obnove. Majmuni.

  • vuk popovic

    29. avgust 2013 | 07:49

    Koga zanima sta ti verujes ili ne....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA