HRVATSKA: Taksista prebio lezbijku zbog poljupca!

Otvorena rana na čelu i gornjoj usni, povrede lica, nosa i oka posledice su napada taksiste koji je prebio devojku jer je poljubila svoju partnerku u njegovim kolima

  • 28

Kada su ušle u taksi u Dubrovniku, devojke koje su bile pripite počele su da se ljube. Taksista je zaustavio kola i izašao vičući, nakon čega je jednu pretukao i završila je na podu.

Otvorena rana na čelu i gornjoj usni, povrede lica, nosa i oka posledice su napada taksiste na putnicu koji se dogodio u  ranim jutranjim satima. Napadnuta devojka tvrdi da je pretukao homofobični taksista zbog lezbijskog poljupca u taksiju, dok on optužbe odbacuje, tvrdeći da je zapravo on napadnut.

Do taksija je napadnuta devojka došla zagreljena sa svojom devojkom Tanjom.

- Čim smo prišle taksiju, vozač je počeo da prigovara da ćemo se ispovraćati unutra i isprljati vozilo. Uveravale smo ga da se tako nešto neće dogoditi. Nakon što smo sele, počele smo da se ljubimo. Vozač je tada izašao, vičući kako ćemo sigurno povratiti u taksiju. Bio je glasan i agresivan, pa smo rekle da ćemo naći drugo vozilo - pričaju žrtve.

Izašle su iz taksija, a gnevni vozač je nastavio da viče: “Treba vas sve premlatiti”. Uzrujana devojka mu je odgovorila da li hoće da je udari i zatim je taksista nasrnuo na nju.

- Ošamario je više puta i udario šakom u glavu, nakon čega se srušila. Otrčala sam po policajaca kojima je napadač samo govorio da nije znao da je ona devojka i da je mislio da je muško. Policajci ga nisu pomerili od nje - govori šokirana Tanja.

Devojku su pregledali lekari, a potom su je policajci odveli u stanicu. Policija ih je oboje  prijavila zbog remećenja javnog reda i mira.

Mlada žena je morala na dodatni pregled u bolnicu, a pola sata pre zakazanog termina stavili su je u pritvor. Kad ih je pitala šta se događa i zašto nema pravo na advokata, rekli su joj da se nije trebalo da se tuče. Objasnila je da je taksista istukao, a policajac je samo rekao da to sigurno nije bez razloga - priča Tanja.

Taksista kaže kako nije istina da je napao i povredio bilo koju od mušterija.

- Devojka je mene napala, ali je zbog alkohola je nezgodno pala na lice. Povredila se jer je previše popila - tvrdi taksista.

U policiji u Dubrovniku kažu da nisu utvrdili kazneno delo, već da je do sukoba došlo zbog svađe oko vožnje taksijem.

Povređena devojka je slučaj prijavila i Zagreb Prajdu, koji je podneo kaznenu prijavu. Oni kažu da nije prvi put ovog leta da LGBT osobe u Dubrovniku traže zaštitu, a da policija ne radi po Protokolu o postupanju u slučaju zločina iz mržnje.

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alex

    29. avgust 2013 | 12:48

    PRAVDA ZA TAKSISTU!!!

  • to sam ja

    29. avgust 2013 | 12:20

    Inače nemam ništa protiv budi sta jesi zaboli me al nemoras se bas zvaljakat di stignes i mogu mislit još kultura uzas provokacije i svašta

  • belocrkvanin

    29. avgust 2013 | 13:15

    jeste hrvat al svaka mu cast...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA