Ratari predali zahteve Vladi, nastavljaju blokadu puteva

Poljoprivrednici su predali zahteve na pisarnici Vlade Srbije, a glavni zahtev je da otkupna cena sunocokreta bude 45 dinara po kilogramu

  • 1

Delegacija nezadovoljih ratara Južnog Banata i Srema predala je danas zahteve na pisarnici Vlade Srbije, a glavni zahtev je da otkupna cena sunocokreta bude 45 dinara po kilogramu.

Predsednik Organizacionog odbora protesta Zoran Sefkerinac, koji je predvodio petočlanu delegaciju, izjavio je da ratari nakon predaje zahteva očekuju brz poziv nadležnih, a u suprotnom će danas organizovati dvočasovnu blokadu puteva u Pančevu.

On je precizirao da će poljoprivrednici traktorima od 12.00 do 14.00 časova blokirati novi put između Pančeva i Beograda, a za to su, kako navodi, dobili dozvolu policije.

Prvi na listi od pet zahteva, koje su predali u Vladu, jeste da ih primi premijer i potpredsednik Vlade.

Ratari traže i da Vlada Srbije preduzme interventne mere za razbijanje kartela koji dogovaraju otkupne cene suncokreta, kao i da sankcioniše monopoliste na tržištu.

Otkupna cena suncokreta od 45 dinara po kilogramu i regulisanje otkupnih cena i količina za interventni otkup tržišnih viškova kukuruza (200.000 tona) ovogodišnjeg roda, po ceni od 18 dinara za kliogram, takođe su među zahtevima.

Nezadovoljni ratari, juče su traktorima krenuli put Beograda, ali ih je policija blokirala u Pančevu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    29. avgust 2013 | 11:40

    Zasti ne idu u zagreb da se zale todoricu,beograd sa tim nema nista,vreme je da shvate da je ovo kapitalizam i da se sa malo rada nemoze ziveti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA