ZAGREB: Bandića napadaju zbog Titovog bedža

- Moram da se prekrstim - odgovorio je gradonačelnik Zagraba, i objasnio Ivanu Celiću iz HDZ da na bedžu nije bila ni petokraka niti nečiji lik, već naziv manifestacije, poručivši mu da "prestane da puca u mrtvog konja"

  • 2

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će tražiti odštetu na sudu, pošto mu je gradski odbornik Ivan Celić iz HDZ predložio da se izvini Zagrepčanima, jer je na 6. susretu antifašista jugoistočne Evrope, 24. avgusta na Bundeku, nosio bedž s Titovim likom.

- Moram da se prekrstim - odgovorio je Bandić, i objasnio Celiću da na bedžu nije bila ni petokraka niti nečiji lik, već naziv manifestacije, poručivši mu da "prestane da puca u mrtvog konja".

- Osudite ustaški zločinački režim kao što osuđujete i komunističke zločine, odredite se i prema tome. Protiv sam i jednog i drugog - rekao je Bandić poslaniku HDZ, i dodao da "nije fasciniran ni Titom ni Pavelićem niti bilo kim drugim".

- Bio je to 6. susret antifašista JI Evrope, a biti antifašista znači biti slobodan i biti čovek. Nije ekskluzivno pravo nijedne stranke da sledi antifašizam. Ne biti na takvom skupu znači biti politički slep i gluv, a to nisam - rekao je gradonačelnik Zagreba na "aktuelnom satu" gradske skupštine.

Bandića je nedavno prozivao i predsednik zagrebačkog HDZ-a.

Andrija Mikulić, koji je uz to zapitao i "kada će u Hrvatskoj poziv na obnovu Jugoslavije biti krivično, ili barem protivustavno i nemoralno delo".

On je, na konferenciji za novinare, prozvao gradonačelnika Zagreba zbog neučestvovanja u obeležavanju Evropskog dana sećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, dok je na obeležavanju Dana balkanske ljubavi nosio bedž Josipa Broza Tita, gde se "veličao jedan totalitarni režim i nedvosmisleno pozivao na obnovu Jugoslavije".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I odozgo Tito

    30. avgust 2013 | 05:53

    Svaka cast tom coveku, u jednom fashistickom rezimu da javno stao u antifashisticku odbranu

  • Siniša

    30. avgust 2013 | 18:10

    Hrvati - poslednji antifašisti u Evropi. Bolesnici. Pa Tito je najviše njih potamanio. Ha ha. Budale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA