AKCIJA TELEGRAFA: Pomozimo Ani da pobedi tumor kosti i butnog mišića (FOTO)

Operacija koja je neophodna Ani košta 80.000 dolara i radi se na klinici u Njujorku. Prijatelji, kolege s fakulteta, kao i firme do sada su skupili 40.000 dolara

  • 2

Ana Živković (28) iz Jagodine boluje od epiteloidng fibrosarkoma odnosno ima tumor u ilijačnoj kosti i butnom mišiću.

Operacija koja je njoj potrebna košta 80.000 dolara i radi se na klinici u Njujorku. Prijatelji, kolege sa fakulteta, firme do sada su skupili 40.000 dolara, a vreme prolazi i ona može da izgubi bitku ukoliko se operacija ne uradi na vreme.

Pošto joj je otkriven tumor ilijačne kosti i butnog mišića, asistent na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu i student treće godine Doktorskih studija, Ana Živković krenula je u veliku brobu za sopstveni život.

- Bolest me je iznenadila, zatekla i izmenila život, i odnos prema životu, iz korena. Lekari još uvek ne znaju kada je sarkom nastao i da li je uzrok bila saobraćajna nesreća koju sam doživela pre dve godine. Lečila sam se na odeljenju fizikalne medicine u Jagodini, jer su svi signali upućivali na lumboišijalgiju - priča priču svog života hrabra Ana i dodaje - Naši aparati u bolnicama su toliko zastareli da se na njima ne može registrovati nikakva promena izuzev preloma kosti. Na digitalnom rendgenskom snimku načinjenom u Italiji jasno se vidi predeo ograničen tumorom unutar ilijačne kosti. Saznanje je bilo potresno.

Bolest je retka, hemoterapija nema nikakvo dejstvo na tumor. Na italijanskoj klinici Rizzoli u Bolonji rečeno joj je da jedino amputacijom desne noge i jednog dela karlice njena šansa za preživljavanje može biti izvesnija.

- Božjom voljom stupila sam u kontakt sa jednim od hirurga koji radi na Sloan Kettering klinici u Njujorku. Nakon što je pogledao najnovije snimke sa magnetne rezonance i obavio pregled u Milanu, rekao mi je da u Americi imaju uslove da urade transplantaciju ilijačne kosti. Niskomaligni, retki i neobični tumori najbolje se leče uklanjanjem svih tumorskih ćelija i mogu biti potpuno izlečivi - kaže Ana.

Takva informacija je dodatno ohrabrila da donese odluku da putuje u Njujork bez obzira na to što se jedva kretala pomoću štaka.

- Ono što uznemirava jeste cifra od 80 000 dolara koliko koštaju dve operacije i boravak u bolnici. U planu je prvo jedna operacija tokom koje bi bili odstranjeni tumori, a nakon 24 sata bilo bi obavljeno i presađivanje ilijačne kosti. Celu svoju ušteđevinu potrošila sam na preglede u Italiji, sada imam oko 40 000 dolara, koji su prikupljeni ogromnim zalaganjem svih studenata Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu, srodnika, kolega, prijatelja... Upućujem veliku zahvalnost svima koji su mi pomogli do sada i obraćam se svim ljudima da, ukoliko mogu, pomognu meni ili nekoj od dece koja trenutno čekaju na lečenje u inostranstvu, da nam pomognu da se izborimo za novi početak, sopstveni život, ljubav i porodicu - priča ona.

Roditelji i mlađa sestra koji su joj ogromna podrška, ne gube nadu.

- Moji roditelji me hrabre svojim ubeđenjem da ću se potpuno izlečiti i da ćemo "izaći iz tunela". Ta njihova sigurnost mi puno pomaže. Jedno drugo hrabre razgovorom i pozitivnim izjavama. Imam sestru koja je tri godine mlađa od mene i dosta vremena provodimo zajedno uglavnom slušajuci muziku. Moji roditelji često govore da onaj koga dvoje poguraju može da "uzleti na nebo".

Ekipa Telegrafa apeluje na sve koji mogu i žele da pomognu Ani uplatom sredstava na sledeće račune:

Na ime: Ana Živković

Broj dinarskog žiro računa: 160-5300101293477-62

Svrha uplate: humanitarna pomoć za lečenje

Broj deviznog računa za inostranstvo

SWIFT Banca Intesa: DBDBRSBG

IBAN/ Account Number: RS35160533020081474474

Kontakt za informacije:

Slavoljub Živković, otac

(064/ 410- 8180)

Vesna Živković, majka

(063/ 821- 3776)

(P. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lara

    30. avgust 2013 | 00:25

    Hrabra je. Želim joj svu sreću u lečenju i izlečenje.

  • Igor

    29. avgust 2013 | 23:03

    Soda bikarbona kasicica u mlakoj vodi,ulje od konoplje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA