KIKINDA: Živoj ženi ostavili kovčeg pred vratima

Vidosava Bugarski, penzionerka iz Kikinde, prvo dobila pogrebni venac, a tri dana nakon toga i mrtvački sanduk u svom dvorištu

  • 4

Osamdesetogodišnja Vidosava Bugarski iz Kikinde, zbunjena i zabrinuta, ne može da dokuči šta je to, i po čijoj volji ili hiru, tako ružno snađe. Neko se s njom surovo poigrao, a možda joj, opet, nečiji morbidni um nagovestio da će tuđom voljom - na onaj svet.

Starica je, u razmaku od nekoliko dana, dvaput doživela neviđenu neprijatnost. Rečeno joj je da je mrtva. A, srećom, za svoje godine ona je krepka, pokretna, u priči jasna i razgovetna.

- Zazvonilo je, pa sam otvorila ulazna vrata. Oniži, suvonjavi muškarac, najviše mu je 30 godina, samo mi je, bez reči, pružio pogrebni venac. Prenerazim se, pa velim: "Greška, nisam to naručila". Neznanac se, međutim, ne povlači, pa kaže: "Za vas je sigurno, i poruka je naznačena na ovaj kućni broj". Uznemirena, pitam tog momka, koga bih, inače, mogla da prepoznam: "Ko si ti? Predstavi se i kaži ko te i zašto šalje." On onda samo spusti venac i nasloni ga na zid uz kapiju. Ode i ostavi me u čudu. Baš me iznervirao. Zalupim vratima i vratim se u kuću. Dva naredna dana nisam mrdala iz kuće. Treći dan oko podneva izašla sam na ulicu. I umalo da se onesvestim. Pred ulazom, uz samu kapiju - mrtvački sanduk. Bože me sačuvaj. Od šoka nisam mogla da dođem sebi - kaže ova penzionerka.

Odmah su se okupile komšije. Neko je pozvao policiju, koja, saznajemo, istražuje slučaj. Na vencu je, nezvanično saznajemo, bila i poslednja poruka: "Najlepše poruke povodom vaše smrti."

- Sanduk, koji je potom po nalogu policije odnet, bio je napunjen peskom. Ne znam da li je na njemu išta napisano. Čekam šta će nadležni uraditi. Ne, ne mogu da pretpostavim ko mi je ovo uradio. Nikome ništa nažao nisam učinila, nikome ništa ne dugujem, niti sam se ikome za bilo šta zamerila, nisam svadljiva. Nije mi, priznajem, svejedno. Dok je dan, kako-tako. A čim zamrači, spopadne me jeza - otkriva ona.

Vidosava Bugarski je, inače, poreklom iz Čoke. Pre šest godina sa suprugom, koji je u međuvremenu preminuo, doselila se u Kikindu. Ima dve ćerke, koje ne žive s njom. Samuje i, poverava nam se, od pre nekoliko dana strahuje za svoj život.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Detalji

    2. septembar 2013 | 14:52

    Bolesnika ima svuda.Jadna zena

  • mico

    2. septembar 2013 | 15:02

    to je jos dobro.kod nas ima jedan mladić,on kad se napije stane pred nečiju kucu i pocne da vice ozalošcava(jadikuje)spominjuci ime te osobe.jednom ga htjeo covjek iz puške ubiti

  • mico

    2. septembar 2013 | 14:53

    počeli i žive da sahranjuju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA