UBISTVO FRIMERMANA: Sudija na odmoru, svedoci još uvek daju izjave!

Porodica i prijatelji tragično stradalog Fedora Frimermana u 19.30 kod "Saunda" će se okupiti da obeleže 40 dana od kada je ovog mladića nasmrt pretuklo obezbeđenje splava

  • 5

Porodica i prijatelji tragično stradalog Fedora Frimermana u 19.30 kod "Saunda" će se okupiti da obeleže 40 dana od kada je ovog mladića nasmrt pretuklo obezbeđenje splava.

Kako je navedeno u pozivu na pomen, dostojanstveno i mirno "Fekini prijatelji, porodica i veliki broj građana koje je ova tragedija pogodila upaliće sveće ispred splava Saund, na mestu gde je Fedora obezbeđenje mučki pretuklo do smrti".

Filip Čolović, polubrat ubijenog Fedora, ističe za Telegraf. rs da će ovim okupljanjem još jednom biti skrenuta pažnja javnosti i nadležnim organima da nikako ne zaborave ovaj slučaj, kao i da se što pre uvede red u obezbeđivanje splavova i drugih ugostiteljskih objekata.

- Prošlo je 40 dana od tog užasnog događaja i rane su još sveže. Fedora ništa više ne može da vrati, ali na nama je da održimo uspomenu na njega i da ne dozvolimo da ovaj slučaj padne u zaborav. Zato i apelujem na nadležne da ovaj slučaj "isteraju" do kraja, odnosno da se što pre započne proces i počinioci ubistva najstrože moguće osude - kaže Čolović.

On napominje da je trenutno pauza u ovom slučaju, jer je istražni sudija na godišnjem odmoru do 11. septembra i da se do tada neće ništa raditi.

- Od početka imam osećaj da postoji interes da se ubistvo mog brata što pre zaboravi, kao i da će biti kao i mnogi ostali. Nekoliko dana pisanja i javnog negodovanja, a zatim ništa. E, sa Fedorom to neće biti slučaj. Dok god se čitav slučaj ne istera do kraja, podsećaću na tu tragičnu noć. Zato je i naša porodica angažovala dva advokata koji će zastupati porodicu na predstojećem suđenju - napominje Čolović.

Inače, Tužilaštvo je do odlaska istražnog sudije saslušalo gotovo sve svedoke ovog slučaja, ali su advokati porodice poslali dodatni spisak novih svedoka koji su te kobne večeri bili na splavu "Saund". Nakon davanja njihovih iskaza, očekuje se i početak suđenja koje će, prema svemu sudeći, privući veliku pažnju domaće javnosti.

Podsetimo, nakon privođenja dvadesetak osumnjičenih za učestvovanje u tuči, policija je zadržala trojicu – Denisa P. (39), Negomira U. (25) i Dejana M. (39) – zbog „postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo teško ubistvo" . Posle nekoliko nedelja, uhapšena je i četvrta osoba, takođe radnik obezbeđenja, Dušan Davidović (27), koji je nakon privođenja u policiji tvrdio da nije batinao Fedora, već da je razdvajao suprostavljene stvari  u tuči koja je izbila.

Inače, klub "Saund" je nakon promene obezbeđenja nastavio sa svojim redovnim radom. Na svojoj "Fejsbuk" stranici redovno se objavljuju novosti sa prethodnih dešavanja i najave predstojećih "iventova".

Tako je pre nekoliko dana u svečanoj atmosferi proslavljen 18. rođendan ovog ugostiteljskog objekta. Bilo je veselo, i tom prilikom je prema brojnim fotografijama, ovaj splav bio "krcat". Ako je suditi prema komentarima onih koji su bili na proslavi, bilo je "nezaboravno" i "mnogo moćno".

Ostaje nam da vidimo da li će državni organi biti isti takvi u predstojećem sudskom postupku koji treba da odluči sudbinu onih koji su glavnooptuženi za brutalno ubistvo kakvo Beograd ne pamti.

Podsetimo, Beograđanin Fedor Frimerman je nakon sukoba sa pripadnicima obezbeđenja pomenutog kluba ostao mrtav da leži u travi zbog teških povreda glave i kičme. Sahranjen je nekoliko dana kasnije na Novom groblju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čigiribaubau

    2. septembar 2013 | 22:05

    Mislim da je moj komentar suvišan,ali ne mogu da ćutim.Ovo nije "tragičan dogadjaj",kako se navodi u tekstu nego se radi o ubistvu!A "TUZILAŠTVO"na odmoru!!!!!!!!!!Pa gde ovo ima?!?!?Izgleda samo kad je o ovakvim slučajevima reč.Meni kao "strancu"oduzeli dozvolu zato što sam ugrozavao saobraćaj sa upaljenim maglenkama!I to sve u po bela dana!Eeeej bre,sutradan u drugi opštinski,kod neke "dezurne",koja me maltene ubicom nazvala,50 evrića i ćao majmune!Kad se radi o saobraćajnim prekršajima,pogotovo za "strance",onda ima sudija na pretek!A kad je reč o krvnim deliktima onda su na """NA ODMORU"""!!!Molim vas, nemojte bar izveštavati o ovome,da ozalošćenoj porodici nedirate rane!

  • greenbay

    2. septembar 2013 | 22:23

    Nemojte ds dozvolimo da za mesec dana bude: Fedor? Ko to bese? Ajde novinari upotrebite svoja neokaljana pera i pomozite drustvu!

  • GoranM

    2. septembar 2013 | 20:27

    Postoje neke stvari koje se zovu solidarnost, bojkot, ali ne znamo tačno šta one znače. Zato vrlo dobro znamo šta znači ivent.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA