VUKOVAR: Nastavljeni protesti protiv ćirilice

Interventna policija i dalje čuva Ulicu Vladimira Nazora u kojoj su naknadno postavljene dvojezične ploče na zgradama Hrvatskog zavoda za penzijsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

  • 27

Protesti u Vukovaru uzrokovani postavljanjem dvojezičnih ploča s latinično-ćiriličnim natpisima na nekoliko državnih ustanova nastavljeni su na centralnom gradskom trgu okupljanjem nezadovoljnih građana i predstavnika Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara.

Među demonstrantima nema predsednika Štaba Tomislava Josića koji je, kako saznaje "Jutarnji list", na ispitivanju u Policijskoj stanici Vukovar kao i još dvojica demonstranata, dok su prema saznanjima iz vukovarsko-sremske policije trojica koja su privedena nakon incidenata, razbijanja i uklanjanja ploča s dvojezičnim natpisima sa sedišta Poreske uprave, policije i Kancelarije državne uprave, puštena.

Interventna policija i dalje čuva Ulicu Vladimira Nazora u kojoj su naknadno postavljene dvojezične ploče na zgradama Hrvatskog zavoda za penzijsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Vukovaru, a kako piše zagrebački dnevnik, policija će u Vukovaru još pojačati svoje snage.

Protesti su počeli u ponedeljak, 2. septembra ujutro nakon postavljanja prvih ploča, koje su demonstranti tokom dana uspeli da, kako kažu, "pasivnom silom" fizički uklone uprkos policijskom obezbeđenju - epilog su četiri povređena policajca i dva demonstranta i više privedenih osoba.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • niko

    3. septembar 2013 | 11:22

    E bolesne,,nacije,,

  • sudija

    3. septembar 2013 | 12:12

    Nema im spasa. Lijek protiv mrznje niko nije pronasao. I oni sebe smatraju vjernicima. Bog vas se stidi.

  • Jogogo

    3. septembar 2013 | 12:27

    Jadan narod ti hrvati!U duši su genocidni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA