Hilari Klinton traži bombardovanje Sirije!

- Hilari Klinton podržava nastojanja predsednika Obame da uključi Kongres u planiranje snažnog i ciljanog odgovora na stravičnu upotrebu hemijskog oružja kojoj je pribegao režim Bašara el Asada - rekao je pomoćnik Klintonove za CNN

  • 20

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da podržava predlog predsednika Baraka Obame da vojno interveniše u Siriji.

- Hilari Klinton podržava nastojanja predsednika Obame da uključi Kongres u planiranje snažnog i ciljanog odgovora na stravičnu upotrebu hemijskog oružja kojoj je pribegao režim Bašara el Asada - rekao je pomoćnik Klintonove za CNN.

Ovo je prvi put da Klintonova, koju smatraju potencijalnim kandidatom na predsedničkim izborima 2016, komentariše situaciju u Siriji od kada je Obama počeo da govori o napadima protiv Asadovog režima. Dok je bila državna sekretarka Klintonova je podržavala naoružavanje sirijske opozicije.

Televizija ABC njuz tvrdi da bi podrška Klintonove Obaminom planu mogla pomoći da se skeptične demokrate ubede da je vojna akcija pravi put kojim SAD treba da idu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA