Jeremić otvorio školsku godinu na Harvardu

U uvodnom predavanju postdiplomcima na programu za međunarodne odnose i razvojnu politiku, predsednik Generalne skupštine UN se osvrnuo i na situaciju u vezi sa Sirijom

  • 1

Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić otvorio je novu školsku godinu na Kenedi školi za javnu upravu na Harvardu, uvodnim predavanjem postdiplomcima na programu za međunarodne odnose i razvojnu politiku.

Jeremić je u svom izlaganju u sredu naglasio koliko se međunarodna scena dramatično promenila u poslednjoj deceniji i istakao da je danas odlikuje postojanje više svetskih polova i veliki izazovi za koje se moraju pronaći istinski globalna rešenja.

Predsednik GSUN se kroz odgovore na pitanja studenata osvrnuo na sve goruće međunarodne probleme, sa posebnim akcentom na opasnu i zapaljivu situaciju u vezi sa Sirijom.

Naglasio je da će države koje se najbolje snađu u novim okolnostima i koje budu vodile najaktivniju spoljnu politiku biti istinske pobednice u 21 veku.

Istakao je još jednom značaj poštovanja međunarodnog prava i principa nepvredivosti suvereniteta i terotorijalnog integriteta država članica UN.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA