ŠANSA ZA VAS? Air Serbia traži 20 novih pilota

Trenutno u Srbiji ima tačno 500 pilota s dozvolom, licencom za pilote koji mogu da prevoze putnike i robu. Iako relativno malobrojni, srpski piloti veoma su cenjeni širom sveta

  • 2

Kompanija "Air Serbia" objavila je oglas za prijem 20 novih pilota u svoje redove, a kada prijem kandidata bude završen, u procesu školovanja biće ukupno 76 pilota, za kapetane i kopilote, što se do sada nikada nije desilo.

Direktor Jata Velibor Vukašinović navodi da zbog toga što je 40 pilota otišlo na školovanje za "erbasove" avione, moraju da popune mesta koja su upražnjena na "boingu" i ATR 72.

- Trenutno imamo 187 pilota i uvećavamo taj broj za dodatnih 20, koji će se obučavati na avionima ATR 72. Nova koncepcija "Jat ervejza" podrazumevaće 10 aviona tipa "erbas 319" i četiri aviona ATR 72. Konkretno, novi piloti primaju se da bi postali kopiloti na avionima ATR 72. Školujemo i 16 kapetana za avione ATR 72, to su ljudi koji su do sada bili kopiloti na "boingu" i ATR-u. Novi piloti su nam neophodni – dodaje Vukašinović.

Trenutno u Srbiji ima tačno 500 pilota sa dozvolom, licencom za pilote koji mogu da prevoze putnike i robu.

Reč je o profesionalcima koji mogu da obavljaju javni avio-saobraćaj. Naši piloti, iako relativno malobrojni, veoma su cenjeni u svetu. Trenutno ih je najviše na istoku.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA