POBUNA 14 SVEŠTENIKA: Filarete, prestani da nam otimaš novac i štitiš pedofile! (FOTO)

Sveštenici Eparhije mileševske pobunili su se protiv vladike Filareta, tvrde da im je uzimao novac, da štiti pedofile i sveštenike pijance. Najavljuju proteste ispred eparhije

  • 23

Redakcija Telegrafa došla je u posed pisma upućenog episkopu Filaretu i patrijarhu Irineju koje je potpisalo 14 sveštenika Eparhije mileševske.

Sveštenici ove eparhije pobunili su se protiv vladike Filareta i traže od patrijarha da im pomogne. Tvrde da im je vladika Filaret uzimao novac i da štiti pedofile i sveštenike pijance!

Sveštenici koji su se potpisali punim imenom i prezimenom traže pravdu i da vladika Filaret prestane da ih ugnjetava! Oni, naime, tvrde da im je vladika godinama tražio da mu plaćaju novčane namete, a kada nisu imali novca, terao ih je da pozajmljuju od trećih lica.

Ova grupa sveštenika, takođe, optužuje vladiku da je terao pojedine sveštenike da falsifikuju potpise kako bi izvlačio novac od Ministarstva vera za pomoć.

Takođe, u pismu se navodi incident kada su dva lica izvlačila iz kanala vidno alkoholisanog sveštenika Lazara P., koji zbog toga nikada nije odgovarao. 

Isti sveštenik je izazvao skandal u Priboju kada je Emiru A. stavio epitrahilj (sveštenička odežda) na glavu i dao mu kadionicu u kafani, što predstavlja veliki čin svetogrđa.

Redakcija Telegrafa došla je u posed snimka ovog incidenta u kafani "Minos", a on će uskoro biti objavljen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rankovic

    5. septembar 2013 | 15:18

    Muka mi je i od jednih i od drugih...sa jedne strane svestenika koji su verom oslabili, a sa druge strane vas novinara koji radite na slomu crkve.

  • стрептомицин

    5. septembar 2013 | 17:05

    Обзиром да још увек у српском друштву доминирају комуњаре или њихов окот, све што је против цркве наилази на широк одјек. Само многи од вас који усхићено коментаришете, не схватате да је то део непријатељске стратегије уништавања Србије. Пропаганда, издаја, уништавање привреде и пољопривреде, породице, војске, и цркве. Шта остаје? Ништа. Све је на продају. Срби за "резервне делове" слуге, робови...

  • Tom

    5. septembar 2013 | 15:24

    Pa naravno da uzima episkop novac od popova to rade svaki a pogotovo ovaj iz Zajecara justin.1000€ je svaki obilazak parohije,pa zato popovi se drze onoga DERI OVCE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA