Obama naredio da se proširi lista meta u Siriji

Nakon što Pentagon proširi listu od prvobitnih 50 meta, u igri je i korišćenje ratnog vazduhoplovstva, pored ispaljavanja raketa tomahavk sa nosača aviona, piše "Njujork tajms"

  • 13

Američki predsednik Barak Obama naredio je Pentagonu da pripremi proširenu listu potencijalnih meta u Siriji nakon saznanja obaveštajnih službi da su vojne trupe te zemlje izvršile premeštaj sa jedne na drugu lokaciju, piše "Njujork tajms".

To znači da će se lista od prvobitnih 50 meta sada proširiti, a u igri je i korišćenje ratnog vazduhoplovstva, pored ispaljavanja raketa tomahavk sa nosača aviona.

Kao moguća opcija pominju se B-52 bombarderi i B-2 stelt letelice koje nose satelitski navođene bombe.

Kako piše njujorški dnevnik, napad bi bio usmeren na vojne jedinice, koje su, kako se navodi, izvele napad hemijskim oružjem, kao i na komande štabova koji su rukovodili napadom.

Načelnik Generalštaba Vojske SAD general Martin Dempsi izjavio je da bi među metama mogle da bude i sirijska protivvazdušna odbrana i rakete dugog dometa koje poseduju snage odane režimu Bašara el Asada.

Jedan visoki zvaničnik administracije u Vašingtonu rekao je za njujorški dnevnik da bi najgori ishod cele priče bio američki napad koji ne bi skoro ništa promenio na terenu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EUforija

    6. septembar 2013 | 09:41

    Niste objavili moj komentar u kome sam vas kritikovao? Govori se o vojnim ciljevima, a ne o sirijskoj deci i civilima. Ljudi, morate da shvatite da Amerika ima mnogo neprijatelja i da oni uporno rade na promociji Amerike kao zlocinacke zemlje. I rezim Slobodana Milosevica je pomocu domacih medija isprao mozak nasem narodu pa smo svi NATO dozivljavsli kao okupatora, a u stvari je Milosevic taj koji je izazvao intervenciju. To je isto kao da vam je struja kriva sto udara jer ste gurnuli prst u nju...

  • ДАШОНИ

    6. septembar 2013 | 08:43

    СВЕ ЋЕ ВАМ СЕ ТО ВРАТИТИ АМЕРИЧКА ЗЛОЧИНАЧКА БАГРО

  • tetreb

    6. septembar 2013 | 12:19

    Promjenices ti misljenje o Milosevicu kad ti udje iz dupeta u glavu. Sta je trebao covjek da uradi? Jel trebao da digne ruke od svega,jel trebao da ostavi jadan narod ne branjen,da ih kolju kao sto su klali 40. godina? Ko nam je kriv sto nismo poltroni kao hr ati i muslimani,sti se ne uvlacimo svakakvoj bagri u dupe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA