Turska policija bacila suzavac na studente, 14 privedenih

Policija je privela 14 studenata iz grupe od nekoliko stotina njih koji su se okupili, protestujući na ulazu u Tehnički fakultet, preneo je AFP

  • 0

Turska policija upotrebila je danas suzavac i gumene metke u Ankari da bi rasterala studente koji su ih gađali kamenicama i podigli barikade u znak protesta zbog planova da se kroz deo njihovog kampusa izgradi put.

Policija je privela 14 studenata iz grupe od nekoliko stotina njih koji su se okupili protestujući na ulazu u Tehnički fakultet, preneo je AFP.

Studenti su ranije danas započeli protest sedenjem protiveći se planovima gradske uprave da izgradi put i poseče veliki broj stabala oko i na teritoriji kampusa, u zoni koja je inače najveća zelena površina u Ankari.

Istovremeno, vlasti u Istanbulu su danas zatvorile za javnost centralni park Gezi, koji je bio središte antivladinih protesta u junu i po parku rasporedile policiju.

Ovaj potez usledio je kao preventiva pošto su se na društvenim mrežama pojavili pozivi na proteste zbog represije policije u Ankari, navodi AFP.

Protesti protiv rekonstrukcije parka Gezi prerasli su u pobunu protiv turske vlade širom zemlje tokom koje je poginulo petoro ljudi a hiljade su povređene, podsetio je AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA